Selecționerul Danemarcei acuză UEFA după eliminarea în fața Germaniei: "Reguli ridicole"

Selecționerul Danemarcei acuză UEFA după eliminarea în fața Germaniei: "Reguli ridicole"

Danemarca a fost răpusă de țara gazdă Germania în optimile de finală de la EURO 2024, scor 0-2, după un meci decis de două decizii VAR extrem de discutabile.

În minutul 69 al partidei, Andersen a comis un henț în propriul careu, și după o consultare VAR, arbitrul englez Michael Oliver a decis penalti, transformat cu sete de Havertz. Selecționerul danez a răbufnit la conferința de presă de după joc, spunând că nu înțelege noile reguli ale UEFA, făcând referire la golul anulat al echipei sale, dar și la penaltiul obținut de nemți. Cu un minut înainte de marcarea primului gol, Danemarca a avut un gol anulat pentru un offside mai mult decât milimetric..

ADVERTISING

"În primul rând, aș vrea să felicit Germania pentru această victorie. Au pus presiune pe noi în primele 15 minute, în care pentru noi a fost vorba doar despre a supraviețui. Apoi a fost mai echilibrat. Meciul a fost decis de două decizii VAR. Am aici imaginile, a fost ofsaid de 1 centimetru! Dacă ne raportăm la statistici, la date, nu are sens! Nu așa trebuie să folosim VAR-ul, este vorba despre un centimetru! Iar după câteva minute au acordat penalti.

M-am săturat de regulile astea ridicole cu privire la henț. Nu le putem cere fundașilor să stea cu mâinile la spate. Nu este natural! Joachim alerga normal, a fost o situație normală de joc! A sărit și a fost lovit de la un metru. Se întâmplă rar să vorbesc despre aceste decizii, dar au contat decisiv! Este frustrant pentru echipa noastră, să conducem ar fi schimbat totul pentru noi. Dar cum am spus, mari felicitări Germaniei, au o echipă grozavă și joacă bine, Julian face o treabă grozavă aici. Le urez noroc în restul turneului, dar în opinia mea fotbalul ar trebui să fie altfel.

ADVERTISING

Am fost învățați în seminare care este regula handbalului, antrenorii au tot întrebat care este poziția naturală a mâinii? Ni s-a spus că ăsta nu este un henț, deoarece este o poziție normală pentru un fundaș în alergare. Am dubii. Care este regula? Spuneți-mi care este regula! Despre asta a fost vorba", a spus antrenorul Kasper Hjulmand, la final de joc.

Germania va evolua în sferturi contra învingătoarei dintre Spania și Georgia.

D.A.

ADVERTISING
PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!