Selecționerul ales de FRF pentru campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2026

Selecționerul ales de FRF pentru campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2026

FRF s-a decis deja și știe pe ce antrenor vrea să mizeze în lupta pentru calificarea la Cupa Mondială din 2026, turneu care se va ține în Mexic, SUA și Canada, acolo unde ne putem întoarce la un Mundial după 28 de ani de așteptare.

Edi Iordănescu este selecționer al României acum, însă el mai are contract cu FRF până pe 15 iulie 2024, adică la o zi distanță după terminarea EURO 2024.

În ultimele luni au tot apărut discuții că Iordănescu nu va dori să își prelungească acest contract cu FRF, dar Mihai Stoichiță speră că nu asta va fi decizia selecționerului. Directorul tehnic al FRF spune că președintele Răzvan Burleanu îi va cere prelungirea contractului băiatului fostului selecționer Anghel Iordănescu: ”Să știi că atunci când a fost problema continuității, a fost prioritar pentru noi să vedem că Edi este un antrenor devotat, modern, un antrenor care știe, un antrenor care trăiește zi de zi ca să ajungă la performanță.

REZUMAT pentru ISTORIE: Israel - România 1-2. NE-AM CALIFICAT LA EURO!

Nu s-a bazat pe întâmplare, a vrut să construiască și a reușit. Președintele, eu și care mai suntem, am văzut modul în care se manifestă el în cadrul acestei meserii, ca și în celelalte cazuri, cu Rădoi de exemplu, de care nu am vrut să ne despărțim, cu Contra la fel. Probabil cu mult înainte de EURO o să luăm o hotărâre. Da, o să-i propunem prelungirea contractului, nu e normal? Probabil că dacă era alt selecționer și s-ar fi manifestat la fel ca Edi în cadrul activității zi de zi la federație ar fi fost același scenariu.

ADVERTISING

Chiar dacă am pierdut calificări sau am ajuns la baraj, noi am propus continuitate și lui Mirel, și lui Contra. Nu cred că federația a făcut o țintă din demiterea antrenorilor”, a declarat Mihai Stoichiță la emisiunea Liga Digisport, de la DigiSport TV.

Iordănescu are un salariu de 20.000 de euro lunar la națională, urmând să încaseze o primă de 200.000 de euro după calificarea la EURO 2024.

România poate și câștiga grupa sa de calificare la Euro, dacă va face macar un egal mâine seara cu Elveția, LIVE pe SpotMedia.ro de la 21,45.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!