Anunțul făcut de Edi Iordănescu în privința creionării lotului de jucători pentru EURO 2024

Anunțul făcut de Edi Iordănescu în privința creionării lotului de jucători pentru EURO 2024

Selecționerul naționalei României la fotbal, Edi Iordănescu a făcut un anunț în cadrul conferinței de presă oficiale de dinaintea jocului cu Elveția, de marți seara, meci decisiv pentru stabilirea primului loc în grupa de calificare pentru EURO 2024.

Și noi și elvețienii suntem deja calificați matematic la Euro, însă noi avem nevoie de un punct pentru a termina această campanie de calificare en-fanfare, pe prima poziție.

Iordănescu spune că toată lumea este pregătită și pentru acest ultim meci, chiar dacă euforia ultimelor zile este imensă. De asemenea, fostul antrenor de la FCSB susține că lotul României este unul deschis și altor jucători și că porțile naționalei României sunt deschise în ce privește lotul final pentru EURO: „Am îndeplinit obiectivul, dar acum avem altă țintă. Am șansă să terminăm pe locul 1 și e datoria noastră să rămânem neînvinși. Nu va fi deloc ușor, dar trebuie să dăm totul pentru asta. Dacă vom termina pe locul 1 vom avea mai multe avantaje. Cu Elveția va fi confruntare pe viață și pe moarte. Și să nu fi foarte triști dacă nu vom reuși. A fost bucuria mare, dar acum suntem din nou cu picioarele pe pământ. Dacă e ceva ce mă pune în gardă va fi să ne refacem din punct de vedere energetic. Cu bucuria după meciul cu Israel, e clar că am ieșit puțin din concentrare.

ADVERTISING

Am creat un grup fantastic. Dar porțile echipei naționale rămân deschise. Suntem atenți la tot, la fiecare jucător care arată valoare, continuitate și caracter. De acum, un jucător nu va trece doar prin filtrul meu, ci și prin cel al grupului. Dacă grupul nu-l va valida, nu va intra. Trebuie să arate caracter și determinare și iubire de țară și echipă națională. Dacă nu, probabil va ieși afară. Am trăit momente euforice incredibile după această performanță, am îndeplinit un obiectiv în care puțin credeau. Ne așteaptă acum un joc cu importanță mare, care ne obligă. Elveția va veni foarte motivată și rănită. Elveția, spre deosebire de noi, nu a trăit momente de euforie pentru că e sub obiectivul impus”, a spus Edi Iordănescu, la conferinţa de presă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România va merge pentru a 6-a oară la un Campionat European, acolo unde avem o singură victorie abia, în 2000, când am bifat sferturile de finală.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!