Șeful CCA prezintă bilanțul deciziilor VAR. Câte probleme au fost până acum? ”Vom mai avea greşeli”

Șeful CCA prezintă bilanțul deciziilor VAR. Câte probleme au fost până acum? ”Vom mai avea greşeli”

Din acest sezon, România are VAR, video-arbitraj în meciurile din Liga 1, dar impresia generală este că acest sistem mai mult a încurcat decât a ajutat centralii.

Grecul Kyros Vassaras, șeful CCA, a prezentat duminică o statistică generală după 10 etape de folosire a acestui sistem, o statistică ce sugerează că implementarea VAR a decurs chiar mult mai bine decât s-ar fi aşteptat și decât spune acum gura suporterilor sau a diverșilor oameni de fotbal.

A murit fostul fotbalist Florin Hidișan

Până la această oră, în cele 64 de partide, au avut loc 328 de intervenţii ale VAR, dintre care 16 pentru a modifica o decizie a arbitrului. Iar dintre aceste 16 decizii, doar 4 ar fi fost greșite, spune același Vassaras:

ADVERTISING

”Atât eu, cât şi toţi membrii CCA, facem tot posibilul pentru a pregăti săptămânal cât mai bine posibil arbitrii, cu cele mai bune instrumente de pregătire. Cred că în acest prim sezon, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, vom mai avea unele greşeli, dar ele vor fi evitate în viitorul apropiat.

Nu avem nici cel mai uşor campionat din Europa! Până acum, am avut 16 intervenţii VAR în 64 de meciuri. Dintre acestea 16, au fost 4 greşite. Cele 16 sunt doar intervenţii VAR care au modificat decizia arbitrului! Pe lângă acestea 16, au fost 312 decizii corecte ale arbitrului, confirmate VAR! Incluzând, spre exemplu, 45 de ofsaiduri confirmate, dintre care 9 anulând goluri. Au fost 13 penaltiuri confirmate şi alte 141 de faze în care nu a fost penalti”, a declarat fostul mare arbitru, conform Playsport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!