S-au stabilit semifinalele Turneului Campioanelor

S-au stabilit semifinalele Turneului Campioanelor

Situația grupei A de la Turneul Campioanelor de la Cancun, din Mexic, a fost definitivată în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Acolo unde campioana de la Wimbledon 2022, kazaha Elena Rybakina a fost eliminată din concurs, după ce a fost învinsă de favorita principală Aryna Sabalenka (Belarus), scor 6-2, 3-6, 6-3.

Partida s-a întins pe două zile, după ce inițial a fost întreruptă din cauza ploii la scorul de 6-2, 3-5, reluându-se vineri seară. După ce Jessica Pegula își asigurase deja calificarea în semifinale, având deja 2 victorii în 2 meciuri, celălalt bilet pentru careul de ași era disputat de Sabalenka și Rybakina.

ADVERTISING

Pegula a terminat grupa cu trei victorii din 3 posibile, după ce a învins-o și pe Sakkari, 6-3, 6-2.

Și tot în noaptea trecută s-au jucat și ultimele meciuri din grupa B, acolo unde Iga Swiatek a trecut clar de Ons Jabeur cu 6-1, 6-2, câștigând grupa. Iar ultimul loc de semifinale s-a decis după un meci aprig, câștigat până la urmă de Coco Gauff în fața Marketei Vondrousova, scor 5-7, 7-6, 6-3, după 2 ore și 33 de minute de joc.

Aryna Sabalenka vs. Elena Rybakina | 2023 WTA Finals Group Stage | WTA Match Highlights

Avem așadar semifinalele Pegula - Gauff, una sută la sută americană și Swiatek - Sabalenka, ultimul fiind duelul dintre primele 2 clasate în ierarhia WTA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trebuie spus că Sabalenka e singura jucătoare din ultimii 17 ani care reușește să atingă faza semifinalelelor la toate Grand Slam-urile și la Turneul Campioanelor în același sezon.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!