Rusul Ian Nepomniachtchi a câștigat Turneul Candidaților 2022

Rusul Ian Nepomniachtchi a câștigat Turneul Candidaților 2022

Șahistul rus Ian Nepomniachtchi a câștigat Turneul Candidaților 2022 și astfel a devenit pentru a doua oară consecutiv challenger la titlul mondial, acolo unde îl va întâlni din nou pe prodigiosul Magnus Carlsen, din Norvegia.

Jucătorul din Rusia și-a securizat victoria după o remiză în runda de duminică în fața ungurului Richard Rapport, în runda cu numărul 13. El a acumulat 9 puncte din 13, cu cinci victorii în acest concurs.

El este urmat în clasament de Ding Liren cu 7 puncte, iar pe locul 3 s-a clasat Teimour Radjabov, din Azerbaidjan, cu 6.5 puncte.

ADVERTISING

Meciurile au avut loc la Palatul Santona din Madrid, între 16 iunie și 3 iulie.

Finala Campionatului Mondial de Șah va avea loc așadar în 2023, între Carlsen și Nepomniachtchi. Datele și locația urmează să fie stabilite de FIDE.

Rămâne de văzut și dacă Magnus Carlsen își va apăra titlul, căci el singur a lansat câteva speculații conform cărora nu ar mai avea motivația să o facă. A declarat în decembrie 2021 că nu va juca decât dacă în finală va evolua contra lui Alireza Firouzja, Franța. Iar în aprilie anul curent a întărit cele spuse, declarând că este greu de crezut că ar mai putea juca.

ADVERTISING

48.000 de euro va încasa rusul Ian Nepomniachtchi pentru cucerirea acestui trofeu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇