România se califică la Campionatul European de handbal feminin

România se califică la Campionatul European de handbal feminin

Selecționata de handbal feminin a României a învins Austria în meciul decisiv disputat la Râmnicu Vâlcea și s-a calificat la turneul final al Campionatului European din luna noiembrie 2022.

După o prestație mai mult decât solidă, elevele antrenate de Adi Vasile au învins cu scorul de 38-29, aproape zece goluri așadar diferență, meci încheiat cu o horă a bucuriei mai mult decât meritată pentru fetele noastre.

Aceste fete care au început minunat chiar în ziua de Paști, într-o atmosferă senzațională în Sala Polivalentă din Râmnicu Vâlcea, împinse de la spate de mii de fani care doreau și sperau la o nouă calificare a handbalului românesc.

ADVERTISING

Sub privirile lui Alexandru Dedu și Xavi Pascual, primul președintele FRH, al doilea fost selecționer al echipei masculine de handbal a României, Neagu și compania s-au distanțat rapid la 3-0, după un start devastator, cu goluri punctate de Neagu, Ostase și Pintea.

Ne-am dus ușor apoi la 6-2, însă am avut apoi o cădere poate inexplicabilă, iar scorul la mijlocul mitanului era egal, 8-8.

Fetele lui Adi Vasile și-au revenit și cu ajutorul unui time-out, iar finalul primei reprize ne-a adus într-un avantaj clar, scor 19-13, e adevărat și grație marilor intervenții ale portăriței Daciana Hossu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jucătoarele noastre au făcut spectacol și în partea secundă de la Râmnicu Vâlcea și s-au bazat pe aruncările fabuloase de la 9 metri ale lui Neagu, pe infiltrările de pe pivot ale lui Pintea, pe tinerețea lui Ostase și Bazaliu, sau pe paradele lui Hossu.

Finalul unul a fost liniștit și spectaculos, cu goluri din poartă în poartă marcate de Laslo sau chiar de Hossu, totul fiind mai mult decât clar chiar și pentru românul Herbert Muller, născut la Timișoara, antrenorul naționalei Austriei.

România merge alături de Danemarca (din grupa noastră) la EURO 2022, cel care se va ține în trei țări în luna noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

ADVERTISING

În meciul tur, la Viena, România remizase in extremis, la ultima fază, scor 33-33, cu un gol norocos semnat de Bazaliu.

Este a 14-a calificare a României la un Campionat European, România având o singură ratare din acest punct de vedere, în 2006, când am pierdut un baraj cu Serbia.

Turneul final este programat între 4 și 20 noiembrie 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇