România face spectacol la Mondialul de tenis de masă și e cu un pas mai aproape de Jocurile Olimpice

România face spectacol la Mondialul de tenis de masă și e cu un pas mai aproape de Jocurile Olimpice

Echipa feminină a României a repurtat încă o victorie la Campionatele Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Busan, din Coreea de Sud.

A fost o victorie dificilă contra unei națiuni puternica din acest sport, Singapore, scor 3-1, iar selecționata noastră are punctaj maxim, după 3 partide de la turneul din Coreea de Sud.

Am câștigat cu Suedia, 3-0, și cu Canada, același scor, iar în partida cu asiaticele, Bernie Szocs a început perfect, victorie fără set pierdut în fața lui Zhou Jingyi. A urmat înfrângerea Elizei Samara cu Zeng Jian, scor 1-3, pentru că Adina Diaconu și mai apoi aceeași Bernadette Szocs să aducă victoria trupei noastre tricolore.

ADVERTISING

România se află pe primul loc în Grupa 7, cu 6 puncte, urmând ca ultima partidă din grupe să o disputăm luni, de la ora 10, cu naționala Serbiei.

Este o miză imensă la aceste Mondiale, și anume calificarea la Jocurile Olimpice. Primele 8 formații din clasament vor obține biletele pentru Paris 2024. 40 de echipe naţionale, feminine şi masculine, se află la startul întrecerii.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!