România cucerește aurul european în proba regină a canotajului, 8 plus 1 feminin

România cucerește aurul european în proba regină a canotajului, 8 plus 1 feminin

Echipajul feminin al României la 8 plus 1 a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de la Munchen după o cursă dramatică, întregind un bilanț fantastic pentru delegația noastră.

Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și cârmaciul Adrian Munteanu au câștigat cursa de 2000 de metri la mare limită, în fața Marii Britanii și a Olandei, după ce fetele noastre au trebuit să recupereze un avans al britanicelor de peste o lungime de barcă în ultimii 500 de metri.

Este a cincea medalie de aur pentru România la aceste Europene, a doua în această duminică după aurul obținut la simplu categorie ușoară de către Ionela Cozmiuc.

ADVERTISING

Ionela Cozmiuc, campioană europeană la canotaj în proba de simplu feminin

România încheie aceste Campionate cu cinci medalii de aur și trei de bronz.

În finalele de sâmbătă, România a obţinut trei de aur, la dublu rame, feminin (Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu) şi masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan), precum şi la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi trei de bronz, la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci) şi patru vâsle masculin (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Marian Enache). Duminică, pe lângă aurul de la 8+1 feminin, delegaţia ţării noastre a adăugat medalia de aur cucerită de Ionela Cozmiuc, simplu vâsle, categorie uşoară.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇