Roland Garros 2021 ar putea fi decalat

Roland Garros 2021 ar putea fi decalat

Ministerul francez al Sporturilor a indicat marţi că discută cu organizatorii turneului de tenis de la Roland Garros (23 mai – 6 iunie) în legătură cu o eventuală „decalare de câteva zile” şi cu „modalităţile de primire a publicului”, transmite AFP.

„Au loc discuţii cu organizatorii mai ales în ce priveşte modalităţile de primire a publicului. Se discută despre o declare cu câteva zile”, a anunţat ministerul.

La sfârşitul lui martie, Gilles Moretton, noul preşedinte al Federaţiei franceze de tenis (FFT), a afirmat că lucrează la aproape toate scenariile, singurele pe care "nu îndrăzneşte" să le ia în calcul fiind extremele: desfăşurarea cu tribunele pline şi anularea.

"Deocamdată suntem în cursă, turneul este la data prevăzută (23 mai - 6 iunie). Dacă se anunţă însă un lockdown general de două luni, vom fi nevoiţi să luăm măsuri", a recunoscut Moretton. Cea mai rea măsură ar fi anularea turneului, dar "nu îndrăznesc să-mi imaginez asta", a adăugat preşedintele FFT, ales pe 13 februarie.

În 2020, turneul a fost amânat mai multe luni şi s-a desfăşurat la sfârşitul lui septembrie, organizatorii permiţând 1.000 de spectatori pe zi. În această perioadă, sportul profesionist continuă în Franţa, însă cu porţile închise.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇