Roger Federer a făcut o listă cu tenismenii capabili să îl detroneze pe Novak Djokovici la Wimbledon

Roger Federer a făcut o listă cu tenismenii capabili să îl detroneze pe Novak Djokovici la Wimbledon

Roger Federer a vorbit într-o conferință de presă ținută la Wimbledon despre șansele pe care le au ceilalți jucători din circuitul ATP de a-l detrona pe liderul Novak Djokovici de la coroana de la All England Club.

Marele campion elvețian caută totuși și el al 21-lea titlu de Grand Slam, dar susține că, orice ar fi, tot sârbul Nole este marele favorit pe iarba londoneză.

Sârbul are ambele titluri de GS cucerite în acest an, Australian Open și Roland Garros, iar dacă va câștiga și în Marea Britanie se apropie de Marele Șlem, performanță care a fost obținută ultima dată de Rod Laver în 1969.

ADVERTISING

Sorana Cîrstea, în turul 3 la Wimbledon: Iată ora de start a meciului de sâmbătă

Întrebat de jurnaliști care pot fi sportivii care îl pot învinge pe iarbă pe Djokovici, Federer a replicat: "Nu-mi prea pasă de bookmakeri, nu mă interesează ce spun ei, cine cred ei că e favorit. În orice caz, Berrettini este un jucător care poate produce surprize aici. Oricine câștigă turneul de la Queen’s are șanse mari și la Wimbledon. Să nu uităm că a câștigat și turneul de la Stuttgart în urmă cu 2 ani. A avut un parcurs bun și la Wimbledon acum doi ani cred, așa că e acolo sus. Zverev e și el foarte bun pe iarbă, am jucat împotriva lui și știu că poate produce surprize. Are posibilitatea de a juca foarte bine pe iarbă, mai ales că se poate baza pe serviciu. Medvedev e locul 2 în lume, e normal să fie acolo de asemenea. Și eu cu rezultatele mele de aici de-a lungul timpului… trebuie să fiu și eu luat în calcul.

Novak Djokovic vs Roger Federer Wimbledon 2019 final highlights

Nu contează lista cu favoriții în final, dar Djokovici este favoritul cel mare, cu toate rezultatele pe care le-a obținut aici și în cariera lui", a declarat Fedex în fața presei strânse la Wimbledon.

ADVERTISING

Federer va evolua chiar sâmbătă în turul III la Wimbledon cu Cameron Norrie din Marea Britanie, după ora 17, pe terenul central.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Francezii se plâng și acum după eliminarea de la București în fața Elveției la EURO 2020: „Baza de pregătire nu a fost bună!”

Ciprian Marica a anunțat echipa care le va lua locul celor de la Farul Constanța în Liga II

Rusia face primul pas pentru reducerea emisiilor de carbon. Putin a semnat legea

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!