Rezultat uluitor în Nations League. Înfrângere drastică pentru o echipă de tradiție: „Fiasco, rușine!”

Rezultat uluitor în Nations League. Înfrângere drastică pentru o echipă de tradiție: „Fiasco, rușine!”

Un rezultat surprinzător a avut loc sâmbătă seara în prima etapă a noii ediții de Liga Națiunilor, în cadrul Ligii B, al doilea eșalon valoric european.

Acolo, Georgia a umilit Cehia, fosta campioană a Europei în 1976 și finalistă 20 de ani mai târziu, scor 4-1. Georgia și Cehia fac parte din grupa 1 în Liga B din Liga Națiunilor, alături de Ucraina și Albania.

Golurile au venit din partea lui Kvaratskhelia, Chakvetadze, Mikautadze și Giorgi Kochorashvili, ultimul în minutul 66. Reușita de onoare a fost semnată de Kalvach. Cele două națiuni s-au înfruntat și la EURO, recent, când rezultatul a fost egal, 1-1, pe 22 iunie.

Presa cehă s-a grăbit imediat să dea de pământ cu a sa națională, atacând dur echipa antrenată de Ivan Hasek: ”Rușine, fiasco, un fotbal expirat. Naționala noastră s-a făcut de râs la Tbilisi, unde a primit 4 goluri. A fost una dintre cele mai slabe prestații din istorie, din momentul obținerii independenței. Fanii Georgiei au fost minunați. Au rămas în tribune pentru ovații multe minute după final. În tot acest timp, cehii au fugit de pe teren, conștienți de rușinea trăită. Trebuie să se adune rapid, îi așteaptă duelul cu Ucraina”, au scris cei de la Sport.cz.

ADVERTISING

Tot sâmbătă seara, Anglia a dispus de Irlanda în deplasare cu 2-0, Insulele Feroe și Macedonia au remizat, 1-1, iar Armenia a învins clar Letonia cu 4-1, toate rezultate desigur din Nations League.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!