Revoltă la US Open din cauza setului de mingi: „De ce se întâmplă asta doar aici?”

Revoltă la US Open din cauza setului de mingi: „De ce se întâmplă asta doar aici?”

Deși nici măcar nu a început încă, turneul de Mare Șlem de la US Open este într-un plin scandal pornit din partea jucătoarelor de pe tabloul feminin.

Un scandal început de lidera mondială din Polonia, Iga Swiatek, care crede că nu este deloc în regulă ca la US Open, dar și la turneele premergătoare, precum Toronto și Cincinnati, să fie folosite seturi de mingi diferite, unul pentru bărbați și altul pentru femei. Trebuie spus că doar la US Open se întâmplă asta, dintre toate cele 4 turnee de Grand Slam.

ADVERTISING

„Cred că sunt oribile mingile noastre, sunt din ce în ce mai ușoare. Nici nu poți servi peste 170 de km/h pentru că mingile vor zbura complet aiurea.

Iga Swiatek vs. Madison Keys | 2022 Cincinnati Round of 16 | WTA Match Highlights

Nu cred că ar fi o problemă să trecem la mingile pentru băieți pentru că este aceeași companie, Wilson, dar, da, poate ar trebui să punem puțin mai multă presiune. Am încetat să mai forțez și să încerc să conving WTA, pentru că a început războiul din Ucraina și m-am reorientat pe alte subiecte. Dar sincer, la orice turneu pe care îl joc cu aceste mingi, nu m-am simțit bine. Probabil că acum 15 ani femeile se accidentau la brațe pentru că mingile erau mai grele, așa că au schimbat mingile pentru jucătoare. Când le cumpărăm din magazin, sunt total diferite de mingile de turneu, așa că atunci când mă antrenez în Polonia pentru US Open folosesc mingile care sunt folosite pe tabloul masculin”, a sunat declarația nervoasă a Igăi Swiatek pentru portalul si.com.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Swiatek a avut un sezon slab pe hard și nu a trecut mai mult de două tururi la niciunul dintre Mastersurile amintite mai sus, Toronto și Cincinnati.

Ultimul meci a fost un eșec în optimi în fața americancei Madison Keys, scor 6-3, 6-4.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!