Retragere de ultimă oră a Igăi Swiatek de la următorul turneu WTA

Retragere de ultimă oră a Igăi Swiatek de la următorul turneu WTA

Noua campioană a turneului Masters 1000 de la Miami, poloneza Iga Swiatek a anunțat că trebuie să se retragă de la următorul concurs din circuitul WTA.

Câștigătoare a ultimelor trei mari turnee, Doha, Indian Wells și Miami, Swiatek, 20 de ani, a decis să ia o pauză și să nu participe la turneul WTA Charleston 500, de pe zgură verde, care va începe săptămâna următoare.

Poloneza spune că nu e vorba de o accidentare serioasă, dar se simte uzată după ultimele confruntări de zile mari de pe marile arene ale lumii.

Sâmbătă seara, Iga a dispus de Naomi Osaka, scor 6-4, 6-0, în marea finală de la Miami, după doar 80 de minute de joc.

ADVERTISING

"Îmi pare rău pentru toată lumea, dar după ce am jucat 3 finale la rând sunt foarte obosită și am și o ușoară accidentare la braț. Am sperat să încep sezonul pe zgură la Charleston, dar, din păcate, trebuie să mai aștept până voi juca la acest turneu de mare tradiție. Sper să ne vedem în 2023", a declarat tânăra sportivă, campioană la Roland Garros acum doi ani.

Următorul turneu la care va lua parte Swiatek este cel pe zgură indoor de la Stuttgart, între 18 și 24 aprilie. Până atunci însă, ea va participa la meciul de baraj de la Radom dintre Polonia și România, contând pentru calificarea în turneul final al Bilie Jean King Cup.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!