Farul este noua campioană a României după o revenire de poveste cu FCSB

Farul este noua campioană a României după o revenire de poveste cu FCSB

Farul Constanța este din nou campioana României, pentru a doua oară în istorie, după ce a trecut de FCSB în finala pentru titlu din penultima etapă a fazei de play-off, scor 3-2, după 0-2 însă în minutul 17, o revenire senzațională a băieților lui Gică Hagi.

Golurile au fost marcate de Mateus, Băluță și Munteanu, ultimul în minutul 85, după ce oaspeții în roșu și albastru au marcat prin Șut și Compagno, în minutele 8 și 17.

FCSB a început partida de la Ovidiu în trombă cu două goluri perfect meritate marcate în chiar primele 20 de minute de joc. A fost reușita lui Șut, una splendidă de la distanță, 20-25 de metri, la colțul lung, în minutul 8, imparabilă pentru portarul Aioani, urmată de reușita personală impetuoasă a lui Coman, care a intrat în careu pe partea stângă, profitând și de ezitarea lui Artean, l-a găsit în centru perfect pe Compagno, care a șutat fin pe sub același portar ex-târgoviștean.

Un 2-0 care o făcea pe FCSB mare favorită la titlu în acel moment, după o evoluție solidă, fără gafe în defensivă, cu o poziție foarte sus în atac, cu pressing, cu pase inspirate, cu un Olaru perpetuum mobile și așa mai departe.

ADVERTISING

Totuși, Farul a început să mai miște și ea, dar golul de 1-2, cu care s-a încheiat mitanul unu a venit cumva contrar cursului jocului. O centrare inspirată a lui Borza de pe flancul stâng, mingea îi vine pe cap lui Mateus, dar nu trebuie să uităm ieșirea complet aiurea a lui Tîrnovanu, care până atunci mai avusese câteva intervenții neinspirate, nesigure..

2-1 la pauză, dar sentimentul general a fost că FCSB a mers la cabine cumva ca un boxer prins în colțurile ringului, cu un adversar căruia îi intra unde trebuie lovitură după lovitură.

Partea secundă a început așa cum trebuia pentru gazde, Farul, echipa mai montată, echipa venită cu un plus de la cabine, de fapt venită cu un plus încă din finele primei părți, total pe merit. Băluță a reluat superb cu capul spre vinclu în minutul 58, după o fază creată de Sali pe partea stângă, după ce Dawa a oferit cadou total aiurea un corner...

FCSB nu a jucat nimic în partea secundă a jocului cu Farul, a evoluat la alibi, a stat la așteptare și a primit o pedeapsă poate bine meritată cu vârf și îndesat în minutul 85, când după o pasă copilărească dată la adversar de Iulian Cristea, Sîrbu a făcut o fază splendidă, l-a găsit pe Munteanu în careu, Dawa a găsit de cuviință să se uite la fază, în loc să acționeze și balonul a intrat în plasă, gol de 3-2, gol de titlu!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu un Coman fantoma celui din prima repriză, cu un Compagno neinsipirat, cu un Dawa folosit atacant. FCSB s-a aruncat haotic în atac și a pierdut astfel încă un titlu, pentru al 8-lea an consecutiv.

Farul s-a încoronat campioană, pentru a doua oară după 2017, iar oamenii au intrat, cu mic, cu mare, pe teren, în frunte cu Alibec, care și-a îmbrățișat maestrul în lacrimi pe finalul unei povești cu final fericit pe malul mării..

REZUMAT | Farul - FCSB 3-2. Hagi e campion în SuperLiga! Constănțenii au revenit de la 0-2

Ultima etapă nu va mai avea nicio miză, Farul e campioană și nu poate pierde trofeul, FCSB e pe 2 și va juca în preliminariile Conference League, singura miză urmând să se dispute pentru locurile 3-4, locuri de cupă europeană în teorie.

Farul va merge în preliminariile Champions League, începând din turul I, pe ruta campioanelor, rămânând de văzut până unde poate ajunge trupa lui Gică Hagi, care nu va fi cap de serie nici măcar în runda inaugurală.

Desfășurarea întâlnirii:

Final de meci, Farul este noua campioană a României!

INFO: 5 minute de prelungire!

Min.88: Băluță vede galben, apoi Omrani îi ia locul lui Coman la FCSB.

Min.85: GOOOOL Farul! Ce revenire, gol marcat de Louis Munteanu, după o imensă gafă în defensiva roș-albastră. Cristea a pasat la un adversar, Sirbu face toată acțiunea, pasă de gol, Dawa doar se uită la Munteanu și 3-2, Farul e campioană!

ADVERTISING

Min.80: Șansă mare FCSB!! Coman are o fază din nou impetuoasă, scoate în față Aioani, intervine Compagno, dar se fluieră offside.

Min.79: Și schimbă și FCSB, intră Miculescu în locul lui Ovidiu Popescu.

Min.78: Încă o dată Munteanu putea închide titlul, Cristea deviază și avem un nou corner.

Min.76: Schimbare la Farul, ultima, iese Borza, accidentat și intră Morar.

Min.72: Ratare uriașă Farul!! Sali face o fază incredibilă, îl vede pe Mateus, acesta trage din 11 metri peste poartă, putea fi 3-2...

Min.70: Artean scoate de pe linia porții o lovitură liberă ce părea impecabilă bătută de Coman, ce inspirație pentru fostul timișorean!!

Min.65: Și alte două schimbări la Farul, intră Boli și iese Nedelcu, iese Kiki și intră Sîrbu.

Min.60: Galben văzut de Nedelcu, pentru o tragere de tricou la Olaru.

Min.58: GOOOOL! Farul face 2-2, Băluță egalează cu o lovitură de cap splendidă, la vinclu, după o fază creată practic pe flancul stâng de Sali. Totul a început de la o mare prostie făcută de Dawa, care a dat cadou un corner echipei adverse...

Min.55: Două schimbări și la Farul, intră Casap și Sali, ies Grameni și Mazilu.

Min.51: Șutul lui Cordea în scurt, a avut unghi bun jucătorul lui FCSB, prinde însă Aioani!

Min.48: Încearcă Coman o execuție fantezistă din lovitură liberă, nu se duce balonul foarte departe.

Începe partea secundă!

INFO: Schimbări la FCSB, intră Cristea în locul lui Tamm, dar și Cordea în locul lui Tavi Popescu.

Pauză la Ovidiu, 2-1 pentru FCSB, dar pe final de mitan oaspeții au părut ca un boxer în corzi..

Min.46: Șut tare al lui Kiki de la colțul careului mare, iar e nesigur Tîrnovanu și prinde în doi timpi.

Min.42: GOOOOOL Farul! 1-2, Borza dă o centrare superbă de pe flancul stâng, Tîrnovanu iese total anapoda în plin careu, neinspirat, Mateus profită și reia cu capul în plasă, 1-2, se joacă titlul!

Min.40: Bară FCSB! Compagno lovește din nou, însă șutul său la colțul scurt șterge stâlpul din stânga al lui Aioani.

Min.36: Interesantă execuția lui Tavi Popescu, îi plac spațiile înguste și profită de ele, șutul său e însă prins de Aioani.

Min.32: Greșește grav Tîrnovanu la un corner bătut de Mazilu, nimeni nu e însă atent și până la urmă fostul portar ieșean prinde cu greu.

Min.29: Galben văzut de Tamm pentru un fault dur la Mateus.

Min.28: Tîrnovanu scoate în doi timpi o reluare a lui Munteanu, care mai mult a bărbierit mingea, Sorescu a ezitat mai devreme, șansă pentru Farul!

Min.22: Încă o șansă a gazdelor! Mateus Santos reia în plasa laterală din 7-8 metri, stă totuși slab la demarcare Radunovici.

Min.17: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!!! Florinel Coman îl găsește luminos cu o pasă splendidă în plin careu pe Compagno, Artean greșește, italianul marchează fin pe sub Aioani. 2-0, și cât de aproape e acum titlul pentru roș-albaștrii!!

Min.15: Se duce primul sfert de oră, FCSB are clar avantajul psihologic, este echipa mai bună.

Min.11: Prima ocazie Farul! Artean reia din voleu după o respingere greșită a oaspeților după un corner.

Min.8: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!!!!! Adrian Șut marchează un gol splendid, șut de la distanță, 20-25 de metri, ochește colțul lung, Grameni se duce târziu în fața lui. FCSB e lidera din campionat la această oră!!

Min.7: Apărarea lui FCSB este până acum foarte exactă, a închis toate culoarele găsite de trupa lui Hagi.

Min.3: Pasă riscantă în spate la Aioani, Coman era cât pe ce să îi fure balonul în fața unei porți goale, în fața careului mare...

ÎNCEPE PARTIDA de la Ovidiu!!

20.55: Avem imagini de la Ovidiu, e o atmosferă de mare meci, chiar dacă sunt doar circa 4500 de fani prezenți la meci, atât cât permite capacitatea stadionului dobrogean. Are și FCSB galeria ei, de câteva sute de persoane.

Echipele de start:

Farul: Aioani - Kiki, Larie, Artean, Borza - T. Băluță, Nedelcu, Grameni - Ad. Mazilu, L. Munteanu, Mateus Barbosa.
Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, Boli, Doukoure, Casap, N. Popescu, V. Morar, Sali, I. Cojocaru.
Antrenor: Gică Hagi.

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman.
Rezerve: A. Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Cordea.
Antrenor: Elias Charalambous.

Arbitru: Radu Petrescu.

Doar un punct le desparte pe cele două combatante, Farul având întâietatea și fiind din această postură încă favorită la titlu. FCSB caută cu disperare acest trofeu după o pauză de 8 ani și mai are acum două mari finale de disputat, acum cu Farul și în ultima rundă acasă cu Rapid, când e de așteptat să avem peste 50.000 de suporteri pe Arena Națională.

FCSB a învins echipa lui Hagi în turul din play-off, scor 2-1 în a doua zi de Paști, iar bucureştenii au câştigat 11 dintre cele 19 deplasări din campionatul curent.

REZUMAT | FCSB - Farul 2-1. S-a relansat campionatul după golurile lui Coman și Compagno

Doar o singură dată a mai pierdut un meci acasă Farul în acest sezon, un 0-3 cu CFR Cluj pe 23 ianuarie anul curent. Se întâlnesc cele mai bune ofensive din campionat, Farul cu 71, FCSB cu 63 de goluri marcate.

Farul, cu o victorie, ia matematic titlul încă din această seară, al doilea titlu din istorie după cel din 2017. FCSB dacă învinge, va fi favorită certă pentru trofeu, dar trebuie să învingă în ultima etapă Rapidul acasă, pentru a nu depinde de rezultatul Farului în deplasarea de la CFR Cluj.

Partida va fi televizată pe DigiSport, OrangeSport și PrimaSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!