Reacțiile tricolorilor după eliminarea României de la EURO 2024: "Am stabilit că ieșim fără regrete după fiecare meci" SONDAJ

Reacțiile tricolorilor după eliminarea României de la EURO 2024: "Am stabilit că ieșim fără regrete după fiecare meci" <span style="color:#990000;">SONDAJ</span>

Tricolorii au reacționat, marți, după eliminarea din optimile de finală ale EURO 2024, la finalul meciului pierdut cu Olanda, 0-3 la Munchen.

Nicolae Stanciu, Radu Drăgușin, Denis Drăguș și Andrei Burcă au luat cuvântul, la flash-interviu, și au oferit primele reacții, la cald, după ce aventura României la EURO 2024 s-a terminat în optimile de finală.

Stanciu a spus că "la EURO 2024 am făcut ce am vorbit în dimineața meciului cu Andorra", prima partidă din preliminariile pentru Campionatul European, unde România a terminat grupa de calificare pe primul loc.

”Toată lumea își dorea să ajungem în sferturi. Prea multe nu ar fi de zis. Am început bine, iar după gol au controlat jocul. Nu e normal să lăsăm spații. Olanda este o echipă puternică cu jucători buni. Ele își pot reveni în fazele eliminatorii. Sunt mândru de colegii mei.

ADVERTISING

Am făcut ceea ce am vorbit în dimineața meciului în Andorra. Am stabilit că ieșim după fiecare meci fără regrete. Astăzi am strâns mâna și adversarului. Au fost mai buni decât noi. Ne-am privit în ochi în vestiar. Am făcut o treabă bună. Au trecut 24 de ani de când am ieșit dintr-o grupă. Sunt mândru de băieți și de echipă. Sunt mândru că sunt român.

Fanii ne-am motivat. Sper să fie mândri de noi. Pentru ei am jucat. Suntem conștienți că ceea ce va urma va fi și mai dificil. La anul vor fi preliminarii și cred că eu grupul are tot ce îi trebuie pentru a se califica la Mondial.”, a declarat Nicolae Stanciu, la Pro TV.

ADVERTISING

Reacția lui Drăgușin

„Sunt convins că am lăsat tot ce am avut mai bun pe teren! Din păcate Olanda s-a dovedit echipa mai bună, mai concretă, care a dominat jocul. O echipă a Olandei care poate câştiga cu uşurinţă acest campionat european. Ieşim cu capul sus, conştienţi că putem mai mult. A fost o experienţă de la care am doar de învăţat, pe care o să o port toată viaţa în inimă.

Asta şi datorită atmosferei şi afecţiunii pe care am simţit-o zilele acestea din partea publicului. Aprecierea pe care publicul ne-a arătat-o este de nedescris. Vreau să le mulţumesc din tot sufletul. Tot ce am făcut, am făcut şi pentru ei. Se putea mai mult, pentru că întotdeauna trebuie să vrei să faci mai mult, sa nu te obişnuieşti cu automulţumirea”, a declarat Radu Drăguşin, la Pro TV.

ADVERTISING

Ce au declarat Drăguș și Burcă

“E clar că ne doare, ne-am dorit să mergem cât mai departe. Din păcate ne-am oprit aici, dar cred că am dat totul şi ne bucurăm că am reuşit să facem lumea fericită. Din păcate nu am putut mai mult, am dat totul pe teren. Suntem un pic supăraţi, am arătat că puteam să ne batem de la egal la egal, chiar să trecem. Senzaţională a fost experienţa.

Sunt fără cuvinte pentru tot ce s-a întâmplat aici, suporteri, susţinere… Ceea ce rămâne după acest European, speranţa pe care am dat-o românilor, inspiraţia pe care am putut să o transmitem copiilor”, a spus Denis Drăguş la Pro TV.

"E o seară tristă pentru noi. Le mulţumim fanilor că au fost alături de noi. Am început bine primele 15 minute, a venit acel gol şi ne-a destabilizat puţin. Chiar am încercat să revenim. Pentru Românie joc pe orice poziţie. Suntem dezamăgiţi, ne-am dorit mult, acesta este nivelul, am terminat grupa pe primul loc, ne-am bătut de la egal la egal cu toţi, acest turneu trebuie să fie doar un început, să învăţăm şi să progresăm cât mai mult.

Mulţumim, românilor, aţi fost motivul pentru care am dat totul, aţi fost primul jucător, iar când sunteţi mereu lângă noi, putem face lucruri măreţe", a declarat Andrei Burcă, la Pro TV.

România s-a oprit în optimile EURO 2024

După ce a câștigat grupa E, cu patru puncte, România s-a calificat în optimile de finală la EURO 2024, unde a dat peste Olanda. O "nucă" prea tare pentru tricolori, care au pierdut cu 3-0, la Munchen.

Deși a început promițător meciul, România a fost învinsă cu 3-0 de naționala Olandei, în optimile de finală ale EURO 2024. Doneyll Malen, cu o dublă, și Cody Gakpo, au marcat golurile cu care batavii au obținut calificarea în sferturile Campionatului European.

Sondaj:
PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

  • Meci 48 Anglia – Elveția 1-1 (5-3 după penalty-uri) cronica meciului
  • Meci 47 Olanda – Turcia (Berlin, 22:00)

SEMIFINALE

9 iulie

  • Meci 49 Spania – Franța (Munchen, 22:00)

10 iulie

  • Meci 50 Câștigătoare meci 47 – Câștigătoare meci 48 (Dortmund, 22:00)

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie

  • Câștigătoare meci 49 – Câștigătoare meci 50 (Berlin, 22:00)

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!