Reacție emoționantă a lui Novak Djokovici, după triumful la Australian Open

Reacție emoționantă a lui Novak Djokovici, după triumful la Australian Open

Novak Djokovici tocmai a egalat un imens record al tenisului mondial, acela al lui Rafa Nadal, de cele mai multe titluri de Grand Slam cucerite, 22 la număr, după triumful de la Australian Open.

Acolo, la Melbourne Park, el l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas, în trei seturi, 6-3, 7-6, 7-6, ajungând pentru a zecea oară rege la Antipozi.

La final de meci, Novak Djokovici s-a dus în loja sa și a plâns minute în șir în mijlocul celor apropiați, arătând cât de important pentru el a fost acest titlu cucerit.

În timpul ceremoniei de premiere, Djokovici a declarat cu multă emoție în glas: "În primul rând vreau să spun că sunt atins de cuvintele lui Stefanos. Îți mulțumesc că ai vorbit atât de frumos și apreciez asta. Ambii vrem să câștigăm când suntem pe teren, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne respectăm. Ne cunoaștem și aprecim efortul celuilalt. A fost o luptă frumoasă și în această seară. Cu siguranță nu este ultima ta finală de Grand Slam, ai mai mult timp în față decât mine. Felicitări și echipei tale. familiei tale, știu cât de mult timp petreceți ca tu să devi un jucător mai bun. În afara terenului ești unul dintre cei mai profesioniști jucători. Ești o persoană foarte interesantă. Chiar cred asta. A fost unul dintre cele mai dificile turnee, având în vedere circumstanțe, am revenit aici după ce anul trecut nu am jucat anul trecut. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au făcut să mă simt bine primit în Australia. M-au făcut să mă simt confortabil, iar acesta este un motiv pentru care am jucat cel mai bun tenis al carierei mele, aici, pe acest teren, în fața legendarului Rod Laver.Încercă să mă ciupesc să văd dacă este real momentul. Doar echipa și familia știu prin ce am trecut în ultimele 4-5 săptămâni, E cea mai mare victorie din cariera mea, având în vedere circumstanțele.", a spus Djokovici la final.

ADVERTISING

Este a doua finală de Mare Șlem pierdută de Tsitsipas, precedenta tot cu Nole, la Roland Garros în 2021.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!