Reacția organizatorilor de la US Open după ce au aflat că Simona Halep și alți sportivi vor să boicoteze turneul

Reacția organizatorilor de la US Open după ce au aflat că Simona Halep și alți sportivi vor să boicoteze turneul

Organizatorii de la US Open au reacționat după ce mai mulți sportivi de top, printre care și Simona Halep, au anunțat că se gândesc să boicoteze ediția din acest an.

În replică, organizatorii de la US Open au transmis, pentru ESPN, că „merg înainte și că vor găzdui competiția în condițiile anunțate inițial”.

Pentru a merge mai departe, organizatorii de la US Open au solicitat deja acordul din partea statului New York și a reprezentanților sistemului de sănătate.

Conform regulilor stabilite de organizatori, jucătorii vor fi obligați să ajungă la turneu cu 2 săptămâni înainte și să stea în carantină. Apoi, pe toată durata turneului, ei nu vor avea voie să iasă din hotel. În plus, sportivii nu vor mai putea veni cu staff-uri numeroase, ci doar cu o persoană.

ADVERTISING

Simona Halep nu vrea să joace la US Open 2020

Printre jucătorii care nu doresc să participe la US Open în aceste condiții se află și Simona Halep, care a anunțat recent că nu se gândește să joace la turneul de Grand Slam.

„Îmi este foarte teamă să zbor la New York având în vedere situația generală cu coronavirusul. Mă tem nu doar din cauza pandemiei, dar și pentru că este periculos să călătorești, din cauza condițiilor de carantină și a noilor reguli de la turneu.

Suntem obișnuiți cu toții cu anumite reguli și nu vrem să schimbăm nimic, este dificil pentru corp. Înțeleg că reînceperea sezonului este benefică pentru toți din punct de vedere economic, dar până la urmă este alegerea fiecăruia dacă să joace sau nu. Suntem egali și trebuie să ne gândim la noi”, a afirmat Simona Halep, citată de New York Times.

ADVERTISING

US Open 2020 este programat între 31 august și 13 septembrie, iar organizatorii au anunțat că nu vor permite accesul spectatorilorîn tribune.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!