Se pregătește un boicot general la US Open: Nici Simona Halep nu vrea să joace

Se pregătește un boicot general la US Open: Nici Simona Halep nu vrea să joace

Aproape toți jucătorii importanți se pregătesc să boicoteze ediția din acest an de la US Open, programată să înceapă pe 31 august, fară spectatori în tribune.

70% dintre sportivii din top 100 nu doresc să participe la US Open 2020, conform OA Sport. Nemulțumirea acestora pornește de la regulile stricte implementate de organizatori.

Astfel, jucătorii vor fi obligați să ajungă la turneu cu 2 săptămâni înainte și să stea în carantină. Apoi, pe toată durata turneului, ei nu vor avea voie să iasă din hotel. În plus, sportivii nu vor mai putea veni cu staff-uri numeroase, ci doar cu o persoană.

ADVERTISING

Printre jucătorii care nu doresc să participe la US Open în aceste condiții se află și Simona Halep, care a anunțat recent că nu se gândește să joace la turneul de Grand Slam.

"Îmi este foarte teamă să zbor la New York având în vedere situația generală cu coronavirusul. Mă tem nu doar din cauza pandemiei, dar și pentru că este periculos să călătorești, din cauza condițiilor de carantină și a noilor reguli de la turneu.

Suntem obișnuiți cu toții cu anumite reguli și nu vrem să schimbăm nimic, este dificil pentru corp. Înțeleg că reînceperea sezonului este benefică pentru toți din punct de vedere economic, dar până la urmă este alegerea fiecăruia dacă să joace sau nu. Suntem egali și trebuie să ne gândim la noi", a afirmat Simona Halep, citată de New York Times.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

US Open 2020 este programat între 31 august și 13 septembrie, iar organizatorii au anunțat că nu vor permite accesul jucătorilor în tribune.

În plus, ATP și WTA, ca răspuns la nemulțumirile jucătorilor, ar dori să organizeze curse charter dinspre Paris și Londra spre New York, pentru a-i aduce pe sportivi.

Reînceperea sezonului de tenis este programată pentru data de 3 august.

C.S.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!