Reacția lui Pep Guardiola după calificarea în finala Ligii Campionilor

Reacția lui Pep Guardiola după calificarea în finala Ligii Campionilor

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, consideră că accederea în finala actualei ediţii a Ligii Campionilor la fotbal reprezintă o confirmare a muncii depuse în ultimii patru ani în cadrul clubului englez.

„Această finală validează munca din aceşti ultimi patru ani. Liga Campionilor este cea mai dificilă competiţie, iar calificarea în finală a fost cel mai greu lucru de atins pentru noi. Am eliminat o echipă care reuşise să le învingă în tururile anterioare pe FC Barcelona şi Bayern Munchen. Am suferit mult, dar am jucat mai bine în partea secundă şi este o victorie foarte importantă pentru noi”, a spus Guardiola la finalul meciului câştigat pe teren propriu de Manchester City în faţa francezilor de la Paris Saint-Germain (2-0), marţi seara, în manşa secundă a celei mai importante competiţii continentale intercluburi.

ADVERTISING

Antrenorul spaniol a disputat ultima sa finală în Champions League în anul 2011, când se afla la cârma formaţiei FC Barcelona, cu care a câştigat de două ori cel mai preţios trofeu din fotbalul european (2008, 2011).

Guardiola se pregăteşte să sărbătorească al treilea său titlu de campion al Angliei alături de Manchester City, cu care nu reuşise însă să treacă de sferturile de finală în Liga Campionilor, de la sosirea sa pe Ettihad Stadium, în 2016.

"Sunt foarte mândru. Primul meu gând a fost pentru cei care n-au putut juca astăzi. Toată lumea şi-a adus contribuţia la această Ligă a Campionilor. Acum este momentul să ne bucurăm. Avem trei săptămâni să ne pregătim pentru finală", a mai spus Guardiola.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Manchester City a învins-o cu 2-0 pe PSG prin dubla reuşită de algerianul Riyad Mahrez (11, 63), după ce câştigase şi meciul tur de la Paris (2-1), iar în finala programată pe 29 mai, la Istanbul, o va înfrunta pe câştigătoarea duelului dintre Chelsea Londra şi Real Madrid (1-1 în tur).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!