Răzvan Burleanu a ajuns la o înțelegere cu cei de la MTS pentru un nou protocol COVID-19. Care e singura situație în care se poate opri campionatul

Răzvan Burleanu a ajuns la o înțelegere cu cei de la MTS pentru un nou protocol COVID-19. Care e singura situație în care se poate opri campionatul

La capătul unei întâlniri între reprezentanții FRF și MTS, președintele primului for Răzvan Burleanu a anunțat deciziile oficiale și ferme care vor rămâne valabile pentru întreg noul sezon de Liga 1 care va începe de săptămâna aceasta.

Burleanu și ai săi au ajuns la o înțelegere cu cei din MTS în ceea ce privește implementarea unui nou protocol pentru COVID-19.

Răzvan Burleanu a anunțat la ieșirea de la această întălnire, aflat în fața jurnaliștilor prezenți, faptul că o echipă va pierde la masa verde în Liga 1 numai în cazul în care nu va avea 13 jucători pe lista oficială de meci.

ADVERTISING

FRF a stabilit ce se va întâmpla dacă vom mai avea fotbaliști cu coronavirus în Liga 1

De asemenea, cluburile vor pierde cu 3-0 și dacă nu vor putea juca la o primă reprogramare a meciului.

"Am discutat 4 subiecte azi cu cei de la MTS. În primul rând, plecăm de la un principiu important: să avem un număr cât mai mic de meciuri care se amână. Vom asista la o schimbare de protocol medical imediat. Izolăm pozitivii și contacții, negativii pot să-și continue activitatea sportivă. Al doilea subiect: definirea contactului, detalii vor veni de la guvern pe acest subiect, pentru că este ceva strict medical. Al treilea face referire la proceduri mai clare, coerente, de la DSP, să avem o implementare unitară la nivel național. Apoi, al patrulea, sancțiunile sportive aprobate de FRF aseară în comitetul executiv să determine cluburile să fie mult mai atente la acest obiectiv. Competiția se poate opri doar dacă intrăm din nou în stare de urgență. În rest, competiția merge mai departe pe teren. Acum, regulile sunt mult mai stricte. Urmăm modelul UEFA, așa cum am anunțat și ieri".

Declarația președintelui FRF Răzvan Burleanu, în fața presei prezente la Palatul Victoria
ADVERTISING

”În condițiile în care poți amâna un meci o singură dată, e normal să ai un calendar pe care să îl poți respecta. O singură amânare din punctul nostru de vedere este suficientă, salut decizia FRF și LPF. Cluburile vor fi astfel mult mai responsabile și își vor urmări interesul mult mai bine decât până acum”, a declarat și Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Iată și alte știri interesante din Liga 1, numai pe SpotMedia.ro:

FCSB a aflat răspunsul celor de la Armată dacă poate sau nu evolua pe noul stadion Steaua - surse

ADVERTISING

Gigi Becali anunță că-și va căuta dreptatea la TAS după decizia FRF: Ce sumă a pierdut finanțatorul lui FCSB

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇