Răspunsul oficial al Norvegiei, după ce Dedu le-a transmis că ar trebui "să le fie rușine"

Răspunsul oficial al Norvegiei, după ce Dedu le-a transmis că ar trebui "să le fie rușine"

Federația de Handbal din Norvegia a răspuns oficial după ce președintele forului român, Alexandru Dedu, a spus că ar trebui să le fie rușine pentru că ne-au suspectat de blat.

Norvegienii susțin că nemulțumirile românilor nu sunt indreptățite deoarece niciun moment nu au acuzat echipa noastră de un posibil aranjament cu Muntenegru.

De asemenea, Norvegienii mai pun nemulțumirea românilor pe frustrarea faptului că au ratat calificarea.

Iată răspunsul norvegienilor, potrivit DigiSport.ro:

”Declarația jucătoarei Stine Skogrand a fost făcută sâmbătă, la interviurile de după meciul în care Norvegia a învins România la cinci goluri. Presa norvegiană le-a întrebat-o pe Stine Skogrand și Stine Bredal Oftedal dacă știu că România și Muntenegru se pot califica împreună dacă România câștigă meciul direct la exact cinci goluri diferență și înscrie cel puțin de 30 de ori. Jucătoarele au confirmat că știu acest lucru și au menționat că au remarcat faptul că naționala din Muntenegru a încurajat România în timpul meciului, tocmai încheiat.

ADVERTISING

Noi nu am auzit sau citit nicio declarația a unui jucător, antrenor sau a unui reprezentant al Federației care să facă trimitere la o suspiciune de aranjament între Muntenegru și România. Sigur, există un scenariu negru pentru noi, cu un rezultat care ar fi eliminat Norvegia, care a fost dezbătut în presa din Norvegia. Însă nimeni nu a spus că suspectează un aranjament la meciul dintre România și Norvegia.

Mai mult, jucătorii, antrenorii și conducerea delegației Norvegiei și-au exprimat clar părerea că așteaptă un meci corect între România și Norvegia. Antrenorul chiar a spus la conferința de presă internațională de după meciul cu România că, dacă vom pierde calificarea la Jocurile Olimpice, o vom face din cauza înfrângerii noastre cu Muntenegru. Nimic altceva.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Federația Norvegiană de Handbal înțelege pe deplin dezamăgirea României, pentru că a fost o competiție disputată intens. Recunoaștem și apreciem competitivitatea și spiritul de fair play care au caracterizat mereu atât handbalul din România, cât și pe cel din Muntenegru.

Nu s-a pus niciodată problema ca echipa noastră să suspecteze un aranjament între cele două echipe, pentru a elimina Norvegia”.

Anterior, Alexandru Dedu, președintele FRF, le-a transmis norvegienilor că ar trebui să le fie rușine pentru că ne-au suspectat de blat.

ADVERTISING

"Să le fie rușine celor din Norvegia. De la oamenii din nord, nu ne așteptam să aibă un altfel de comportament. După arbitrajul pe care l-au avut au curajul să vorbeaca în halul ăsta? Să le fie rușine! Fetele sunt profesioniste, sunt pe picioarele lor, nu cred că au fost afectate de comentariile astea, dar am fost surprinși, nu ne așteptam de la norvegieni", declarase Dedu.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇