Răspunsul lui Edi Iordănescu după ce a fost criticat că nu l-a titularizat pe Tavi Popescu: "Îi cunosc minusurile"

Răspunsul lui Edi Iordănescu după ce a fost criticat că nu l-a titularizat pe Tavi Popescu: "Îi cunosc minusurile"

Edi Iordănescu a oferit un răspuns în premieră după ce a fost criticat de conducerea FCSB pentru că nu l-a titularizat pe Octavian Popescu la echipa națională.

Iordănescu a afirmat că acceptă sfaturile, dar nu acceptă niciodată jignirile și părerile care depășesc o limită.

"Astea trec pe lângă mine, nu mă mișcă. Important e ce știu eu. Am experiență de 12 ani de antrenat, plus că am antrenat și afară, am fost implicat în 5 campanii europene, știu ce înseamnă fotbalul mare, primăvara europeană. Oricine poate să mă acuze de orice, dar nu că nu cunosc tipologia fotbalistului român. Am făcut și performanță în campionatul nostru, am participat și am construit echipe de la zero, am participat la dezvoltarea echipelor.

ADVERTISING

Nu mă mișcă, nu mă interesează astea. Fiecare își apără interesele. Am o singură problemă, dar nici asta nu mă atinge prea tare. Când ai o opinie, ai dreptul la ea, chiar dacă ești subiectiv, dar fiecare își apără marfa și dacă îi aduci pe toți, ar trebui să aduci 200 de jucători. Încercăm să urmărim cât mai în detaliu totul, știu ce jucători avem, știu ce ne trebuie. Facem multă muncă de teren, am fost plecat, am avut oameni trimiși, plec și acum din nou, după Paște, să urmăresc jucători în străinătate, mă duc să vorbesc cu jucătorii, cu antrenorii lor, să îi cunosc cât mai mult. Primesc sfaturi, nu am orgolii, dar urăsc când trecem de o graniță și jignim. Cu toate că și pe astea le-am văzut și în trecut", a spus Iordănescu la DigiSport.

ADVERTISING

De asemenea, Iordănescu a afirmat că Octavian Popescu mai are mult de tras pentru a ajunge titular la echipa națională.

"Am lucrat cu Tavi Popescu, îi cunosc minusurile, e un talent deosebit, chiar are un caracter frumos, e inteligent, are marjă de progres, dar e departe de a fi definit. Trebuie să învețe cum să-și valorifice calitățile, cum să intre în posesie, câte atingeri să facă, unde să le facă, când să ia acțiuni individuale, când e static, când e dinamic. El trebuie să aibă forță să câștige dueluri, să poată face tranziție. Dacă mesajele către el vor fi proaste, îi vom face rău așa cum au făcut rău și mai multor 'Messi' dinaintea lui.

ADVERTISING

Ați văzut că e printre puținii care au intrat în ambele meciuri. Eu discutam cu colegii să îi facem un plan să mai pună masă pe el, dar sunt și etape diverse. Tavi nu poate să ardă acum etapele, trebuie să le facă natural, să vină cu mentalitatea care trebuie, să îl îndrumăm cum trebuie", a spus Iordănescu.

Octavian Popescu are 9 goluri și 4 pase decisive în meciurile disputate pentru FCSB în acest sezon.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!