FCSB are drum liber pentru revenirea în Ghencea: CSA Steaua nu poate organiza meciul de rugby pe 21 mai

FCSB are drum liber pentru revenirea în Ghencea: CSA Steaua nu poate organiza meciul de rugby pe 21 mai

FCSB a anunțat că își propune să joace meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă a Ligii 1, în Ghencea, dar acest lucru putea fi blocat de CSA Steaua prin organizarea unui meci de rugby. Totuși, situația aceasta nu va fi posibilă întrucât CSM Galați refuză să joace în Ghencea în deplasare.

FCSB nu poate evolua pe Arena Națională din cauza unui eveniment muzical, astfel că își caută un nou stadion. Prima variantă pe care FCSB a vehiculat-o a fost Ghencea. Va fi acest lucru posibil în condițiile în care între FCSB și CSA Steaua există un conflict de durată? Armata a dat tot timpul răspunsuri ambigue când a fost întrebată despre revenirea FCSB în Ghencea. Mereu a spus că prioritate pentru închirierea stadionului au echipele de fotbal și de rugby din cadrul CSA Steaua, așa cum se arată și în cel mai recent răspuns, după declarațiile făcute de Becali.

ADVERTISING

"Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu comentează afirmațiile patronului FCSB, dar vă putem comunica faptul că stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Prioritate în folosirea acestuia o au echipele de fotbal și rugby ale clubului. Ca și până acum, orice solicitare va fi analizată în cadrul clubului, iar răspunsul va fi în conformitate cu prevederile legale", se arată în comunicatul transmis Gsp.ro.

Liga 2 se va încheia însă pe 14 mai, astfel că arena nu va putea fi folosită pentru fotbal. În schimb, pe 21 mai, când va avea loc confruntarea dintre FCSB și CFR Cluj, echipa de rugby a CSA Steaua are un meci programat în deplasare cu CSM Galați. Cei de la CSA Steaua au mai mutat și în trecut un meci de rugby în Ghencea, deși acesta trebuia să se dispute în deplasare, dar de această dată situația nu se va mai repeta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Contactat de SpotMedia.ro, antrenorul celor de la CSM Galați, Marius Secuianu, a declarat că exclude din start posibilitatea ca meciul să fie mutat în Ghencea.

"Vă dați seama că n-aș fi niciodată de acord să nu vină Steaua la Galați. Cu noua joncțiune a campionatului ar fi chiar culmea să nu vină Steaua la Galați. Decizia este numai a clubului conform calendarului, astfel că meciul trebuie să se dispute la Galați", a spus Marius Secuianu pentru SpotMedia.ro.

De asemenea, șeful secției de rugby de la CSM Galați, Valentin Ioviță, a afirmat pentru SpotMedia.ro că decizia îi aparține în totalitate lui Marius Secuianu, care exclude disputarea meciului în Ghencea.

ADVERTISING

Așadar, CSA Steaua nu poate invoca alt motiv legal pentru a nu închiria stadionul din Ghencea celor de la FCSB pe 21 mai când e programat duelul cu CFR Cluj.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!