Răspunsul lui Daniel Dobre pentru cei care o consideră dificilă pe Simona Halep - ce spune despre supărările de pe teren

Răspunsul lui Daniel Dobre pentru cei care o consideră dificilă pe Simona Halep - ce spune despre supărările de pe teren

Daniel Dobre, antrenorul alături de care Simona Halep a câștigat titlul de la Wimbledon 2019, a vorbit despre personalitatea sportivei noastre.

Dobre a menționat că Simona nu este deloc „dificilă” și spune ca reacțiile nervoase care apar uneori sunt absolut normale.

"Nu cred că putem să o numim dificilă. În primul rând, este o persoană foarte profesionistă, foarte riguroasă. În momentul în care tu reuşeşti să te ridici la acelaşi nivel de seriozitate faţă de ceea ce faci, atunci eşti la acelaşi nivel cu ea. În afară de lucrul acesta, trebuie să înţelegi presiunea care există - nu neapărat când eşti numărul 1 în lume sau când câştigi Wimbledonul. La orice nivel. Un jucător care pune suflet şi pasiune în ceea ce face, vrea întotdeauna să dea ce e mai bun, vrea să câştige meciuri, de multe ori nu acceptă greşeala. Tu, ca antrenor, trebuie să participi activ şi să creşti şi tu cu aceste lucruri.

ADVERTISING

Apoi, uneori trebuie să poţi să alini o rană, să domoleşti o problemă pe care o are. Nu a fost greu deloc. Simona este o persoană foarte plăcută. Ok, are momente de supărare, dar este o persoană plăcută, pe care te poţi baza. În momentul în care vorbeşti ceva, în general, se întâmplă. Ceea ce iarăşi este foarte important. Dacă ea primeşte acelaşi lucru, este foarte uşor de avut o relaţie cu ea. Şi, în primul şi în primul rând, eu sunt foarte pasionat de munca pe care o fac, îmi place tenisul foarte mult, iar ea este sportivul ideal cu care poţi lucra. Ce-ţi poţi dori mai mult? Când cineva vine pe teren şi poate face ceea ce îi ceri, pune suflet şi pasiune în ceea ce face, atunci toate lucrurile care ar apărea în plus şi ar putea fi neplăcute chiar nu contează. Tu eşti acolo să-ţi faci treaba ca antrenor cât poţi de bine şi să îţi duci sportivul la cel mai bun nivel pe care îl poate avea, dacă într-adevăr crezi în el şi găseşti şi mijloacele să îl ajuţi. Deci, nu am considerat-o niciodată o persoană dificilă pe Simona. O consider în primul rând o persoană care ştie ce vrea. Cred că are dreptul, prin ceea ce dă, să ceară foarte mult de la persoanele din jurul ei", a spus Daniel Dobre pentru Adevărul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, Dobre a explicat cum l-a ajutat pe el colaborarea cu Simona Halep.

"M-am schimbat mult. Eu fusesem alături de Alexandra Dulgheru la un nivel înalt, de Top 20, cu turnee câştigate. Cu Simona am trecut la alt nivel, de Turneul Campioanelor - finală cu Serena Williams. Clar, eu am crescut odată cu nivelul de joc la care a participat Simona. Erai obligat să studiezi jucătoarele, erai obligat să găseşti soluţii pentru acele jucătoare. Am avut o perioadă în care am antrenat-o şi fizic, când nu mai era cu Teo Cercel, eu fiind pasionat şi de pregătire fizică. Peste tot pe unde mergeam, urmăream exerciţii, învăţam, citeam. A fost o dezvoltare continuă alături de Simona, pentru că jocul ei a fost obligat să crească în fiecare zi, ca să rămână la acest nivel şi să urce, să atingă performanţele pe care le-a atins.

ADVERTISING

Am crescut şi alături de Darren Cahill, cu care am avut posibilitatea să lucrez. M-am verificat, totodată, că aşa cum văd eu tenisul nu este greşit, pentru că Simona nu acceptă şi nu va accepta alături de ea oameni care nu îşi fac treaba ca lumea. A fost, deci, şi o confirmare a faptului că felul în care îmi fac munca este bine, este un lucru bun şi profesionist. Am învăţat că nu întotdeauna vechiul stil de a antrena, cu statul cu zecile de ore pe teren contează, ci contează şi calitatea sportivă, chiar înaintea volumului şi înaintea heirupului cu care, de multe ori, ne întâlnim în România", a mai spus Dobre.

Citește și:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe SpotMedia.ro.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!