Rafael Nadal, în pericol să iasă din Top 100 ATP după 20 de ani

Rafael Nadal, în pericol să iasă din Top 100 ATP după 20 de ani

Marele campion iberic Rafael Nadal nu trece printr-o perioadă deosebită, iar în curând ar putea părăsi top 100 ATP pentru prima dată după 20 de ani de mari performante, una după alta.

Cu două săptămâni înainte de începerea Roland Garros-ului, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, Nadal nu știe dacă va primi permisiunea medicilor de a participa pe zgura pariziană. În continuare în plină recuperare după accidentarea la șold suferită la Australian Open, Rafa nu a participat la niciun turneu pe zgura pregătitor pentru RG, inclusiv Mastersurile de la Roma și Madrid.

ADVERTISING

El este acum pe 14 în lume, însă dacă nu va participa la French Open, acolo unde este și campion en-titre, ar pierde cele 2000 de puncte de anul trecut. Ceea ce ar echivala cu o catastrofă, și anume Nadal va ieși din top 100, la 20 de ani de la momentul în care pătrundea în prima sută modială, urmând să ajungă pe un loc obscur, 116!

Top 10 Rafael Nadal | Roland Garros | Eurosport Tennis

Pe 29 mai va începe RG, iar ibericul ar juca acolo, ipotetic desigur, doar cu două meciuri oficiale în picioare, ambele pe hard, la Australian Open.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De altfel, ar fi pentru prima dată în carieră când spaniolul ia startul la Roland Garros fără să fi jucat vreun meci pe zgură în prealabil.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!