Rafa Nadal triumfă din nou la Roland Garros și îl egalează pe Roger Federer la titluri de Mare Șlem câștigate

Rafa Nadal triumfă din nou la Roland Garros și îl egalează pe Roger Federer la titluri de Mare Șlem câștigate

Rafa Nadal este din nou stăpânul zgurei de la Paris, câștigând un nou titlu la Roland Garros (al 13-lea) după o finală electrizantă în fața rivalului său Novak Djokovici, în doar trei seturi.

Scorul a fost 6-0, 6-2, 7-5, după două ore și 43 de minute de joc.

Primul set a fost o adevărată lecție de tenis predată de Nadal, care în 45 de minute a câștigat cu un uluitor 6-0, al doilea doar 6-0 din întâlnirile directe între cei doi, precedentul fiind reușit tot de iberic în finala de anul trecut de la Roma. Nadal a excelat cu lovitura de forehand, a fost mereu în teren, spre deosebire de Djokovici, mereu retras, la 2-3 metri în spatele tușei de fund.

În plus, sârbul a exagerat cu scurtele, foarte dese, de cele mai multe ori nereușite. După primul set, raportul erorilor neforțate era unul uriaș, 21-3 pentru Nole, care a trebuit să se recunoască învins.

Dar și manșa secundă s-a dus tot către un scenariu asemănător primei. Nadal a dominat, a dominat copios ostilitățile, iar nivelul său de tenis a fost unul uluitor, cu lovituri din ce în ce mai bune, mai imposibil de returnat.

Ne-a adus aminte Rafa de azi de nivelul finalei din 2008, când Federer pierdea finala de la RG cu ibericul luând doar 4 game-uri!

ADVERTISING

Setul trei însă a fost unul de poveste, unul în care Novak Djokovici în sfârșit și-a dat drumul la joc, la tenisul său de mare clasă. Sârbul s-a agățat mereu de fiecare minge, de parcă ar fi fost ultima. A fost echilibrat totul, chiar dacă la un moment dat Nadal avea 3-2 cu break în față.

Djokovici și-a revenit și atunci a avut și cel mai bun pasaj de joc. Unul însă insuficient, căci Rafa și-a păstrat cumpătul, și-a păstrat nivelul uluitor de joc, iar la 5-5 a făcut breakul memorabil.

A încheiat finala cu 7-5 și 3-0 la seturi și a câștigat al 20-lea sau titlu de Mare Șlem, pentru a-l egala pe marele Roger Federer.

A fost a 100-a victorie pentru Rafa aici la French Open, dar una atât de importantă pentru cariera sa, a 27-a în fața lui Djokovici. A câștigat încă un Roland Garros fără set pierdut, fiind unicul tenismen din era Open care face acest lucru în 4 turnee de tip GS.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL de meci! Rafa Nadal e campion pentru a 13-a oară la Roland Garros și ajunge la 20 de titluri de Mare Șlem câștigate, istorie aici la Paris!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

18.47: Ce moment pentru Nole!! Dublă greșeală, 6-5 Nadal cu break în față, va servi imediat ibericul pentru titlu!!

18.43: Nadal continuă să își facă foarte calm serviciul, 5-5, își face dinamica obișnuită pe loviturile din spatele terenului spaniolul.

18.37: 5-4 face Djokovici, deși a avut o minge de break Nadal, continuă drama din acest set 3, în care pare că sârbul se agață cu ultimele resurse.

18.30: 4-4, Nadal rezistă eroic, din nou alunecă Djokovici și iarăși își pierde răbdarea!!

18.24: Ce pasaj bun de joc are Djokovici, 4-3 și parcă jocul merge altfel, Nadal începe să își pună în premieră câteva întrebări..

18.21: Dar e rebreak rapid făcut de Nole! Primul său break în meci, vine un moment de descătușare al sârbului, 3-3, pare că publicul vrea o finală mai lungă!!

18.12: BREAK LA ZERO Rafa Nadal! Cât de aproape pare ibericul de un nou mare trofeu aici la Paris!

18.10: Găsește un cros câștigător cu reverul la un moment greu și este 2-2.

18.03: Rezistă și în acest game Djokovici, deși apelează iar și iar la soluții extreme.

17.57: Continuă și Nadal același nivel de tenis parcă de pe altă planetă, 1-1.

ADVERTISING

17.52: Conduce Djokovici pe tabelă în acest set trei, își ia însă doar serviciul.

6-0, 6-2, după o oră și 35 de minute!! Ce start fulminant are Nadal, pare că nimeni nu îi poate sta în cale astăzi.

17.39: Primul game în care Rafa nu a avut șansă de game! 5-2, Nole respiră puțin, dar Nadal va servi imediat pentru set.

17.36: 5-1, Nadal etalează un tenis magic, pare că niciodată nu l-am văzut la un asemenea nivel, poate doar în acea finală de RG din 2008, când Federer i-a luat doar 4 game-uri..

17.31: Dublu break și în acest set, pentru Nadal! Prea multe scurte pune Djokovici, de cele mai multe ori le pune prost, pare că singura sa soluție în acest meci e scurta..dar e clar că jocul nu merge!

17.25: 3-1 Nadal, cu totuși ceva emoții în acest game, mereu pare dezechilibrat și pe cale să alunece sârbul, nu prea pare să găsească soluții deloc..

INFO: 21-3 raportul erorilor neforțate pentru Djokovici!

17.19: Încă un break făcut de Nadal în acest meci, 2-1, începe bine și setul secund marele campion spaniol.

17.11: Revine de la 15-30 Rafa și își câștigă serviciul, egalitate.

17.05: Și da, Djokovici e pe tabelă! 1-0, game important, căci Nole a salvat trei șanse de break ale lui Rafa.

NADAL, MINUNAT! 6-0, 45 de minute a durat tot setul, e un nivel uluitor de tenis al ibericului. E al doilea 6-0 doar în toate meciurile directe, primul fiind reușit tot de Rafa în 2019 în finala de la Roma!

16.51: 5-0 după primele 40 de minute pentru Nadal, joacă extraordinar defensiv ibericul, joacă excelent mai ales în momentele importante, la 30-30 sau 40-40!!

16.43: Un game lung, care a durat 10 minute, plin de lovituri senzaționale de ambele părți. Ibericul a salvat 3 mingi de break! 4-0, dar avem o medie de 8 minute per game..

16.31: Da, Nadal are două breakuri avans! Ce început bun pentru iberic, care este foarte agresiv și îl obligă astfel pe sârb să stea 2-3 metri în spatele terenului. Iar scurtele sale nu ajută..

16.25: 2-0, cu puține emoții și pentru Rafa, dar acesta își face serviciul cu bine până la urmă.

16.17: Nadal face breakul! Face breakul cu un joc defensiv de mare clasă. A fost testat serios cu 4 scurte ale sârbului, dar până la urmă a întors game-ul de la 40-15..

ÎNCEPE PARTIDA, cu Djokovici la serviciu!

16.03: Începe chiar acum încălzirea oficială, după ce a avut tragerea la sorți pentru teren și minge.

16.01: Avem primele imagini la Paris, este o zi ploioasă în Franța, pe Chatrier s-a închis acoperișul. Cei doi sunt acum la vestiare și urmează să fie prezentați de crainicul arenei.

O reală încleștare a titanilor, locurile 1 și 2 mondial ATP, marii rivali Rafa Nadal și Novak Djokovici. Sârbul conduce la jocuri directe cu 29-26, dar fără îndoială că ibericul rămâne marele favorit pentru al 13-lea trofeu aici la Paris, acolo unde are doar două înfrângeri în 15 ani, una dintre ele chiar la Nole. E greu de crezut că partida va fi tranșată de vreunul dintre combatanți în trei seturi, cel mai sigur vom vedea un meci de mare uzură și intensitate. 

Biletul zilei la pariuri: Ponturile de astăzi

Dacă ar câștiga din nou la Paris, ibericul ar ajunge la 20 de turnee de Mare Șlem și l-ar egala astfel pe Roger Federer. De cealaltă parte, Nole ar face 18 titluri în cazul unei victorii aici, în plus sârbul putând deveni primul jucător din istorie care câștigă fiecare turneu de Mare Șlem de cel puțin două ori.

99 de victorii are Nadal bifate la French Open, victoria cu numărul 100 putând fi una mai mult decât specială așadar.

Rafael Nadal "Djokovic is Toughest Opponent possible" - Roland Garros 2020 (HD)

Djokovici este neînvins în meciurile oficiale din acest an 2020.

Partida va fi televizată pe EuroSport.

Iată și alte știri interesante despre Roland Garros, numai pe SpotMedia.ro:

Antrenorul lui Djokovici nu îi dă nicio șansă lui Nadal în finala de la Paris: Nole a intrat în mintea lui

Iga Swiatek intră într-un club select după victoria de la Roland Garros, format din doar alte patru tenismene ale lumii


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!