Rafa Nadal a suferit abia a treia sa înfrângere din carieră la Roland Garros, după un meci de poveste cu marele său rival Novak Djokovici

Rafa Nadal a suferit abia a treia sa înfrângere din carieră la Roland Garros, după un meci de poveste cu marele său rival Novak Djokovici

Novak Djokovici, liderul mondial ATP, s-a calificat în finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, după ce l-a învins pe Rafael Nadal la capătul unui thriller dramatic, terminat în patru seturi.

Sârbul s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2, după 4 ore și 13 minute de joc, în această semifinală de vis de la Paris, urmând să îl întâlnească duminică în ultimul act pe grecul Stefanos Tsitsipas.

Este abia a treia înfrângere a lui Nadal pe zgura pariziană, în cele 108 meciuri jucate de el aici, spaniolul câștigând 13 trofee la RG!

ADVERTISING

Partida a fost una excepțională, cu un Nadal începând în forță, desprinzându-se rapid la 5-0 pe tabelă. Djokovici a ținut cu dinții de acest set unu, a redus din handicap până la 5-3, dar până la urmă ibericul s-a impus pe propriul serviciu, câștigând cu 6-3.

A urmat un set simetric, câștigat de sârb cu același scor, și pentru că Nole și-a ridicat mult nivelul de joc și procentajul la primul serviciu cu peste 10 procente. Au fost multe raliuri de mare intensitate, demne fără îndoială de titulatura de meciul anului, pentru care această partidă va fi favorită la final de 2021.

ADVERTISING

La 6-5 în setul trei, Nadal a avut o minge de set, poate momentul pivotal al acestei semifinale de mare clasă de pe Chatrier.

Nadal nu și-a ținut firea în tiebreak, pe care l-a pierdut la 4, dar a început mult mai bine setul patru, conducând cu scorul de 2-0.

Au fost ultimele momente de glorie pentru Rafa, care a pierdut apoi șase game-uri la rând și apoi jocul, fiind pentru a doua oară învins aici de Nole la Roland Garros, după jocul din 2015.

ADVERTISING

Nadal și Federer rămân așadar cu 20 de trofee de Grand Slam în palmares, iar Djokovici poate ajunge la 19 dacă se va impune la Paris pentru a doua oară în carieră, duminică.

Este prima semifinală pierdută de Nadal la Roland Garros, după 13 meciuri la rând câștigate în această fază la Paris.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Stefanos Tsitsipas e primul finalist de la Roland Garros

Rafael Nadal vs Novak Djokovic - Semifinal Highlights | Roland-Garros 2021

Irina Begu, eliminată în semifinalele probei de dublu de la Roland Garros

Radio pirat în București. Proprietarii au perturbat serviciile de telecomunicație

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!