Procesul gimnastelor de la TAS s-a încheiat: "Veștile sunt îmbucurătoare"

Procesul gimnastelor de la TAS s-a încheiat: "Veștile sunt îmbucurătoare"

Audierile gimnastelor Ana Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne au durat șapte ore.

Federația Română de Gimnastică a cerut TAS să acorde 3 medalii de bronz, una pentru Ana Maria Bărbosu, una pentru Sabrina Voinea și una pentru Jordan Chiles.

Potrivit avocatului Sorin Gherdan, care le-a reprezentat pe sportivele din România, verdictul este așteptat sâmbătă seara, iar veștile sunt îmbucurătoare.

„Au fost șapte ore de audieri, iar verdictul îl vom avea după ora 19 în România. Două persoane au trecut prin audieri: antrenoarea sportivei americane și Donatella Sacchi, președinta comitetului tehnic feminin și șefa Superior Jury, care judecă fiecare contestație. Gimnastele nu au fost audiate.

ADVERTISING

Au existat la mijloc foarte multe chestiuni tehnice, dar veștile sunt îmbucurătoare. Toate scenariile sunt deschise, dar, după tot acest maraton, aș putea evalua că e teoretic posibil ca Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu să obțină ambele bronzul”, a declarat Gherdan pentru GSP.

În acest caz, Ana Maria Bărbosu a obținut bronzul pentru 30 de secunde, însă juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-a acordat punctajul suficient pentru a o întrece pe româncă.

Anterior, Sabrina Voinea a fost depunctată, o decizie considerată eronată de tabăra română, din cauza unor imagini văzute din unghiuri incorecte de către arbitri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇