Problema cu care s-a confruntat Caroline Garcia: "Lacrimi și nopți nedormite"

Problema cu care s-a confruntat Caroline Garcia: "Lacrimi și nopți nedormite"

Caroline Garcia, câştigătoarea Turneului Campioanelor 2022, a dezvăluit că s-a confruntat cu tulburări de alimentaţie (bulimie) şi încerca să ”umple un gol” atunci când lucrurile nu mergeau în direcţia dorită pe terenul de tenis.

Garcia (29 ani, 4 WTA) a povestit că ultimii ani au fost marcaţi de ”lacrimi şi nopţi nedormite” şi în cele din urmă cu o tulburare de alimentaţie, conform Reuters.

''Fiecare este diferit. Unii nu mai mănâncă, dar la mine a fost invers. M-am obişnuit să-mi caut refugiul în mâncare. Te simţi atât de pustiită, atât de tristă, încât simţi nevoia să umpli acest gol. A venit din suferinţa de a nu reuşi să fac ceea ce îmi doream pe teren, de a nu mai câştiga, de a suferi fizic. Mâncarea mă alina timp de câteva minute. Ştim cu toţii că nu durează, dar a fost o cale de evadare. Când eşti singură, este mai greu să fii în control. În tenis, petreci mult timp singură în camera ta. Aşa s-a întâmplat'', a declarat Garcia pentru L'Equipe.

ADVERTISING

Semifinalistă la US Open 2022, Garcia a realizat că dacă îşi împărtăşeşte problemele se simte mai bine: ''Începi să înţelegi şi să realizezi că dacă se întâmplă asta, nu este sfârşitul lumii''.

Jucătoarea franceză a depăşit acum problemele cu bulimia şi reuşeşte să gestioneze momentele în care reapare: ''De când îmi fac mai mult timp pentru mine, se întâmplă mai puţin. Şi când se întâmplă, accept asta mai bine şi nu mă simt vinovată. Să îmi permit câteva răsfăţuri regulate mă ajută să evit prea multe pofte. Am fost prea dură cu mine la un moment dat. Sunt genul de persoană care îşi urmăreşte greutatea la gram. Acum, dacă vreau pizza timp de două zile, merg şi iau pizza''.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇