Primele reacții oficiale din partea FRF după anularea jocului cu Norvegia din Liga Națiunilor

Primele reacții oficiale din partea FRF după anularea jocului cu Norvegia din Liga Națiunilor

Oficialii de la FRF au emis primele declarații după ce UEFA a hotărât ca meciul dintre România și Norvegia din Liga Națiunilor să fie anulat.

Partida trebuia să aibă loc duminică seara de la 21.45 pe Arena Națională, însă lotul nordicilor nu a fost lăsat de autoritățile sanitare din Norvegia să părăsească țara, pentru a zbura către România.

Cum poate câștiga România grupa de Nations League după ce meciul cu Norvegia a fost anulat

După această decizie luată târziu în noapte de UEFA, sâmbătă, președintele Răzvan Burleanu de la FRF a oferit o primă declarație de presă: "Nu am ce completări să fac față de comunicatul de pe site-ul FRF. E o situație inedită. Echipa noastră își vede de programul ei în continuare", a punctat Burleanu pentru Sport.ro, în timp ce Mihai Stoichiță, director al Comisiei Tehnice a FRF, se arată dezamăgit de faptul că jocul nu a putut avea loc:

ADVERTISING

"Nu suntem bucuroși, am fi preferat să câștigam meciul ăsta pe teren. E o situație ciudată. Guvernul norvegian a forțat UEFA să ia această decizie! Trebuie să reținem că UEFA și România nu au nicio influență asupra acestei hotărâri. Asta vrem să fie clar".

Declarația lui Stoichiță, fost antrenor la Steaua, într-o intervenție telefonica în direct la DigiSport.

”Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA”, se arată în comunicatul emis de UEFA ieri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România mai are de jucat astfel pe 18 noiembrie în deplasare cu Irlanda de Nord, la Belfast, meci LIVE pe SpotMedia.ro.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Ministrul Sănătății din Norvegia a interzis deplasarea echipei de fotbal în România: "E ilegală"

Tragedie la Spitalul Județean Piatra Neamț, în urma unui incendiu la ATI: 10 morți și șapte grav răniți, bolnavi de Covid și cadre medicale (Video)

Ultimul clasament WTA din 2020: Cum arată noul top 10

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!