Primele reacții din lumea fotbalului după moartea lui Pele: „Regele e mort”

Primele reacții din lumea fotbalului după moartea lui Pele: „Regele e mort”

Lumea fotbalului mondial a rămas împietrită de durere la aflarea veștii morții marelui Pele, poate cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

Brazilianul a încetat din viață la 82 de ani, după ce a pierdut lupta cu o maladie necruțătoare, un cancer la colon. Mari jucători sau oameni de fotbal deplâng așadar soarta lui Pele, iar printre ei se află și Kylian Mbappe, starul lui PSG, care a scris pe Twitter: „Regele fotbalului ne-a părăsit, dar moștenirea lui nu va fi uitată niciodată. Odihnește-te în pace, Rege”.

„Regele e mort”, a titrat prestigioasa publicație franceză L’Equipe, în timp ce cunoscutul cotidian spaniol Marca titra pe prima pagină a ediției online: „A murit Pele, regele fotbalului”.

ADVERTISING

Mari cluburi, printre care și Liverpool, Juventus, Real Madrid sau PSG au transmis și ele mesaje de condoleanțe la aflarea acestei cumplite vești.

Un mesaj emoționant a fost scris și de fiica sa, Kely Nascimento, care a pus pe contul său de Instagram o poză cu mâinile lui Pele şi ale copiilor şi nepoţilor, unite.

“Fotbalul este în doliu: Regele Pelé a murit, joia aceasta, la vârsta de 82 de ani. Triplul campion mondial pentru Brazilia era internat de o lună la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo din cauza unui cancer la colon (depistat în septembrie 2021), iar vestea morții sale a fost anunțată inițial de agentul său, Joe Fraga, și confirmată la scurt timp de familia sa“, scria și ziarul portughez A Bola.

PELÉ • Melhores Gols, Dribles e Passes

Pele e singurul fotbalist al planetei cu trei titluri mondiale câștigate pe teren, în 1958, 1962 și 1970.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!