Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Europene de la Cracovia

Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Europene de la Cracovia

Ciclistul Vlad Dascălu a adus României prima sa medalie de aur la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), duminică, în cursa de mountain bike.

Dascălu, fost campion mondial de tineret, s-a impus cu timpul de 1 h 19 min 41 sec, fiind urmat în clasamentul final de elveţianul Lars Josef Forster, la 14 sec, şi de italianul Luca Braidot, la 19 sec.

Ede Molnar s-a clasat pe locul 56, la 12 min 24 sec, în timp ce Jozsef Attila Malnasi a terminat la un tur, iar Roberto Dumitru Burţa, la două tururi.

ADVERTISING

România are acum cinci medalii câştigate, una de aur, două de argint şi două de bronz. Argint au câştigat atleta Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, iar bronz au luat atleta Andrea Miklos la 400 m şi karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite).

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇