Prima adversară a Simonei Halep după cinci luni de absență a setat un record incredibil în tenis

Prima adversară a Simonei Halep după cinci luni de absență a setat un record incredibil în tenis

Simona Halep a decis să revină în tenisul de mare performanță, după peste cinci luni de absență, iar acest lucru se va întâmpla de săptămâna viitoare la Hong Kong.

La turneul de tip WTA 125, Halep, dublă campioană de Grand Slam, se va duela cu Arina Rodionova în primul tur, o australiancă de 34 de ani, ce se află la granița topului 100 WTA.

La această vârstă mai sus amintită, Rodionova, jucătoare cu origini ruse, a devenit cea mai în vârstă jucătoare care pătrunde în premieră în top 100 WTA. Locul 114 acum, născută în Rusia, Rodionova reprezintă Australia din 2014. La începutul acestui an, Arina a devenit o mică vedetă în circuit, după ce a ajuns în sferturi la turneul WTA 250 de la Hua Hin, din Thailanda, urcând atunci de pe 101 pe 97 și devenind cea mai în vârstă jucătoare care pătrunde pentru prima dată în carieră în prima sută mondială.

O performanță cu atât mai notabilă cu cât ea fusese obținută la 20 de ani de la intrarea în circuitul mondial. Până la Rodionova, recordul în acest sens îi aparținea lui Tzipora Obziler, care intra în premieră în top 100 WTA la 33 de ani și 306 zile, pe 19 februarie 2007.

ADVERTISING

Organizatorii din Hong Kong nu au anunțat încă programul primei zile de concurs, deci nu știm când va debuta Simona Halep în Asia.

Va fi primul meci direct dintre cele două sportive. Rodionova a jucat ultima dată la Beijing, ea pierzând în turul I la Cocciaretto.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!