Președintele UEFA spune că semifinalele Ligii Campionilor nu sunt ameninţate

Președintele UEFA spune că semifinalele Ligii Campionilor nu sunt ameninţate

Semifinalele Ligii Campionilor, ale căror meciuri sunt programate săptămâna viitoare, nu sunt ameninţate, a declarat, miercuri seara, preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, la două zile după întreruperea proiectului Super Ligii cluburilor, transformat în fiasco, informează AFP.

„Există relativ puţine şanse ca meciurile să nu aibă loc, dar în viitor va fi diferit”, a afirmat oficialul sloven în cadrul unui lung interviu difuzat miercuri seara de un post de televiziune din ţara sa de origine, Pop TV.

ADVERTISING

"Cheia este că sezonul a început deja. Dacă anulăm meciurile, posturile de televiziune vor solicita despăgubiri", a explicat el.

Instanţa europeană anunţase anterior că are în vedere o excludere din toate competiţiile naţionale şi internaţionale pentru cele 12 fondatoare ale Super Ligii, dintre care trei sunt în semifinalele actualei ediţii a Ligii Campionilor (Manchester City, Chelsea şi Real Madrid).

Real Madrid urmează să joace cu Chelsea marţea viitoare în prima manşă a semifinalelor Champions League, în timp ce City se deplasează miercuri acasă la Paris Saint-Germain, club rămas fidel UEFA în această criză.

ADVERTISING

Ceferin, care a îndemnat miercuri la "reclădirea unităţii" fotbalului european, a avertizat totuşi că disidenţii "vor suporta consecinţele" iniţiativei lor, care a fost dezavuată public de zece din cei 12 instigatori, în afara cluburilor Real Madrid şi FC Barcelona.

Din 12 membri fondatori ai Super Ligii, au mai rămas doi, după ce cele şase cluburi de top din campionatul de fotbal al Angliei şi-au anunţat retragerea din acest proiect, în cursul serii de marţi, iar miercuri au urmat Atletico Madrid, Inter Milano, AC Milan şi Juventus Torino.

ADVERTISING

Ultimele angajate în Super Ligă sunt două cluburi din Spania, Real Madrid şi FC Barcelona.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇