Președintele Barcelonei dezvăluie motivul plecării lui Messi

Președintele Barcelonei dezvăluie motivul plecării lui Messi

Președintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a dezvăluit motivul plecării lui Leo Messi.

Laporta spune că datoriile clubului sunt mai mari decât se credea inițial. El mai afirmă că singura condiție în care Messi ar fi putut fi păstrat era dacă Barcelona ar fi antamat drepturile de televizare pentru următorii 15 ani.

"Am venit aici să explic situația în care am ajuns în negocierile cu Leo Messi. Salariile noastre reprezintă 110% încasările clubului. Regulile Ligii Profesioniste sunt dictate de fair-play-ul financiar. Știam această situație atunci când am venit aici, dar după audit am aflat că cifrele sunt mult mai rele decât ni s-a spus inițial. Pierderile clubului sunt mult mai mari decât credeam. Actualele contracte formează o masă salarială uriașă, iar totul e legat de fair-play-ul financiar. Din acest motiv nu am putut să ne încadrăm în fair-play-ul financiar cu contractul lui Messi.

ADVERTISING

Pentru a ne încadra în regulile fair-play-ul financiar, ar fi trebuit să acceptăm acordul financiar propus de Ligă și să ipotecăm drepturile de televizare pentru următorii 15 ani. Nu pot lua o decizie care va afecta clubul în următorii 15 ani! Clubul are peste 100 de ani și este deasupra tuturor, chiar și deasupra celui mai bun jucător din lume. Îi vom mulțumi mereu lui Messi pentru ce a făcut aici, dar clubul vine înaintea oricui. Când am înțeles care este situația reală, am înțeles că nu putem pune clubul într-o situație riscantă. Singura variantă prin care Messi putea semna ar fi fost să acceptăm oferta Ligii (n.r acordul cu CVC), dar această operațiune ar fi pus clubul în pericol în următorii 15 ani. Nu puteam face asta! Messi a vrut să stea, noi am vrut să-l păstrăm", a declarat Joan Laporta, conform DigiSport.ro.

ADVERTISING

FC Barcelona a anunțat oficial că Lionel Messi nu-și va prelungi contractul.

Gruparea catalană a explicat că negocierile s-au împotmolit din cauza obstacolelor financiare.

"În ciuda faptului că FC Barcelona și jucătorul au ajuns la un acord și intenția lor clară era de a semna un nou contract, acest lucru nu se poate întâmpla din cauza obstacolelor financiare și structurale. În aceste condiții, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părți regretă profund", a transmis FC Barcelona.

Messi ar fi fost de acord cu prelungirea contractului și chiar să își micșoreze salariul cu mai bine de jumătate. Conform noului acord, el ar fi urmat să câștige 24 de milioane de euro pe an.

ADVERTISING

Totuși, totul a picat în ulima clipă, după discuțiile de joi.

În ce privește viitorul lui Messi, nimic nu e clar în momentul de față. Primele variante vehiculate sunt Manchester City și PSG.

Messi este un nume de legendă din istoria Barcelonei, cu care a câștigat de zece ori La Liga și de patru ori Liga Campionilor.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!