Presa spaniolă, ironică față de echipa națională a României înainte de EURO 2024: ”Știți care e arma secretă a românilor?”

Presa spaniolă, ironică față de echipa națională a României înainte de EURO 2024: ”Știți care e arma secretă a românilor?”

Echipa națională a României se pregătește peste două zile de startul EURO 2024, în meciul din grupa E în fața Ucrainei, de la ora 16, LIVE pe SpotMedia.ro.

Va fi o partidă dificilă în fața lui Mudryk, Duvbyk și compania, iar presa iberică ne ia puțin peste picior înainte de revenirea noastră la un EURO după o pauză de 8 ani.

Jurnaliștii de la AS au scris în articolul lor în care fac o analiză naționalei lui Edi Iordănescu faptul că trupa tricoloră se numără printre cele mai slabe reprezentative de la turneul final din Germania. Și că arma noastră secretă ar fi reprezentată de credința în Dumnezeu: „Echipa tricoloră se va agăța de religie pentru a încerca să surprindă. România, cu lotul cu cea mai slabă valoare de piață de la EURO 2024, echivalentă cu a unor echipe precum Getafe, Granada sau Mallorca, este una dintre cele mai slabe echipe de la CE. Cu toate acestea, au o armă secretă: își pun speranțele în Dumnezeu și nu este un clișeu! Wurzburg, orașul în care se pregătește echipa tricoloră, are o biserică ortodoxă. Această parohie, condusă și de părintele român Ghelasie Păcurar, a primit în urmă cu câteva luni aprobarea de a aduna comunitatea ortodoxă română din zonă.

ADVERTISING

Deși este adevărat că România vine după o serie de doi ani consecutivi fără înfrângere într-un meci oficial, la fel de adevărat este că ultima ei victorie la EURO a fost în anul 2000 (n.r.: 3-2 cu Anglia, singura victorie din istoria naționalei la CE). La acea vreme, vedeta României era Gheorghe Hagi. Astăzi este fiul său, Ianis, care nu prea are speranțe să ajungă în finală la EURO, din moment ce și-a programat nunta în aceeași dată”, scrie cotidianul spaniol AS.

România - Ucraina are loc luni de la ora 16, la Munchen, meci în direct pe SpotMedia.ro.

ADVERTISING

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇