Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur la kaiac-canoe, în cadrul Campionatelor Europene

Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur la kaiac-canoe, în cadrul Campionatelor Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă, în vârstă de 26 de ani, a obținut sâmbătă medalia de aur în cadrul probei de canoe simplu pe distanța de 1000 de metri, în cadrul Campionatelor Europene de caiac-canoe de la Szeged, Ungaria.

Campionul mondial la această probă și-a apărat titlul cucerit în 2022 după o luptă pasionantă cu Martin Fuksa. Campion european și vicecampion mondial en-titre în această probă, Chirilă și-a testat resursele cu doar o lună înainte de startul de la Jocurile Olimpice de la Paris.

ADVERTISING

A fost o luptă pasionantă între românul Chirilă și cehul Martin Fuksa, 31 de ani. Românul l-a învins pe ceh la Campionatele Mondiale de la Darthmouth și la Europenele de la Munchen din 2022 în această probă, iar cehul și-a luat revanșa anul trecut la Mondialele de la Duisburg.

Chirilă s-a impus cu un timp de 4:03,010, urmat de cehul Martin Fuksa (4:03.254) și de moldoveanul Serghei Tarnovschi (4:05.744).

O cursă care îi dă mare încredere românului, care mai are de disputat aici la Szeged încă două finale, pe distanțele de 500 de metri, sâmbătă de la ora 17:33, și pe cea de 5.000 de metri, duminică de la ora 15:38.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇