Presa spaniolă anunță un posibil acord între Radu Drăgușin și FC Barcelona

Presa spaniolă anunță un posibil acord între Radu Drăgușin și FC Barcelona

Fundașul central român Radu Drăgușin, 21 de ani, poate fi în centrul unuia dintre cele mai spectaculoase transferuri ale acestui mercato de iarnă în Europa.

Unul dintre ziarele de casă ale catalanilor de la Barcelona, Sport.es anunță faptul că fundașul lui Genoa a intrat în vizorul Barcelonei, care e pregătită să plătească o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro, Drăgușin urmând să fie un backup pentru Araujo.

După ce mai multe echipe din Serie A și Premier League și-au anunțat interesul pentru internaționalul român, Barcelona a intrat acum pe fir și e pe cale să spulbere toată concurența. Drăgușin i-a atras atenția lui Xavi pentru prestațiile sale deosebite din Serie A, iar gruparea blau-grana e gata să plătească o sumă destul de piperată pentru român: „În dorința de a găsi un partener tânăr pentru Ronald Araujo în centrul defensivei, Barcelona îl monitorizează pe fundașul central român de la Genoa, Radu Drăgușin. Acesta are doar 21 de ani și are o înălțime impresionantă, 1.91 metri. Drăgușin este un fost fotbalist al lui Juventus, iar evoluțiile sale din acest sezon nu pot fi trecute cu vedere. Nu doar jocul defensiv este impresionant la el, ci și faptul că a marcat 5 goluri într-un sezon și jumătate.

ADVERTISING

Este un jucător de bază pentru echipa națională a României și a stârnit interes major în Europa, în special în Premier League. Multe cluburi îl urmăresc, iar clauza sa de reziliere este de 30 de milioane de euro”, scriu catalanii de la Sport.

Drăgușin se va bate pentru titularizare cu Araujo (24 de ani), Inigo Martinez (32 de ani), Jules Kounde (25 de ani) și Andreas Christensen (27 de ani).

Ar deveni de asemenea cel mai scump transfer al unui fotbalist român în străinătate, cu mult peste cel al lui Adi Mutu la Chelsea în 2003/2004, suma fiind de 19 milioane de euro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Doar Gică Hagi, Gică Popescu și mai puțin cunoscutul Nicolae Simatoc, care fost coleg și la Inter Milano cu marele Giuseppe Meazza, dar și cu legendarul Alfredo Di Stefano, au fost singurii fotbaliști români legitimați la Barcelona.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!