Presa poloneză o amintește și pe Simona Halep în analiza marii victorii repurtate de Iga Swiatek la Roland Garros: ”Asta s-a întâmplat”

Presa poloneză o amintește și pe Simona Halep în analiza marii victorii repurtate de Iga Swiatek la Roland Garros: ”Asta s-a întâmplat”

Iga Swiatek a scris un nou capitol în cartea de istorie a tenisului mondial, după o nouă victorie repurtată la Roland Garros, a treia în carieră, a doua consecutivă și al patrulea său Grand Slam pe care pune mâna.

Poloneza, lidera mondială WTA incontestabilă, a câștigat greu, în trei seturi, finala cu Karolina Muchova din Cehia, scor 6-2, 5-7, 6-4, după aproape trei ore de joc spectaculos, pe alocuri dramatic și tensionat.

Presa din țara al cărui steag este colorat în alb și roșu amintește de faptul că doar două tenismene din lume au învins-o în carieră pe Iga la Roland Garros, e vorba de Simona Halep, campioană la French Open în 2018 și Maria Sakkari.

Mai mult, doar cinci tenismene per total i-au luat set în partidele disputate de poloneză în Franța: „În 30 de meciuri jucate de Swiątek la Roland Garros, doar Simona Halep, Karolina Muchova, Monica Puig, Maria Sakkari și Qinwen Zheng au reușit să câștige set în fața polonezei. Jocul variat al Muchovei a fost atât de important pentru a o îndepărta pe Swiatek de linia de fund, în condițiile în care forța cu care Iga lovește mingea este copleșitoare”, se arată într-o analiză făcută de jurnalistul polonez Damian Kust.

ADVERTISING

Din păcate, Simona Halep este încă suspendată pe termen nelimitat după testarea pozitivă anti-doping din august 2022 și așteaptă la finele lunii iunie o primă înfățișare la procesul în fața ITIA, organismul care o acuză de aceste fapte.

Românca a câștigat finala ediției din 2018 în fața americancei Sloane Stepehns, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!