Presa italiană a remarcat un jucător român după victoria Italiei în fața echipei noastre naționale la Euro sub 19 ani

Presa italiană a remarcat un jucător român după victoria Italiei în fața echipei noastre naționale la Euro sub 19 ani

Italia a învins România la Europenele sub 19 ani, la debutul acestora de sâmbătă, scor 2-1, dar presa din Peninsulă a remarcat totuși și un component al tricolorilor.

În prima partidă disputată de echipa noastră în Slovacia, cel mai remarcat jucător român a fost portarul și căpitanul formației noastre, Robert Popa, goal-keeper-ul celor de la FCU Craiova.

Jurnaliștii de la celebrul cotidian colorat în roz Gazzetta dello Sport au vorbit în termeni laudativi despre acesta, după marile sale parade din partida de ieri: „Italia și-a făcut debutul în competiție cu un 2-1 convingător, în ciuda intervențiilor bune ale portarului român. Naționala Italiei și-a fixat cortul în jumătatea României în toată prima repriză, fără însă să reușească să înscrie, datorită portarului român, care este și căpitan, Popa.

Prima interveție a venit din dreapta, la șutul lui Ambrosino, a doua la lovitura de cap a lui Fabbian după lovitura liberă executată de Giovane, a treia și cea mai dificilă la Nasti. La jumătatea reprizei a existat și o ocazie pentru Radaslavescu și o respingere a goalkeeper-ului lui Milan. România a reușit să înscrie totuși la primul șut trimis pe spațiul porții, prin Andronache”.

ADVERTISING

România va mai avea de înfruntat Franța și țara gazdă Slovacia, iar speranța noastră este să prindem locul 3, loc de baraj pentru accederea la Mondialele Under 20 de anul viitor.

Franța a trecut de Slovacia cu 5-0 la debut.

În lotul României regăsim fotbaliști precum Rareș Ilie de la Rapid, Radaslavescu de la Farul, Pantea și Pandele de la FCSB sau Andrei Coubiș de la Milan.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!