Presa internațională, elogii la adresa Simonei Halep după victoria cu Paula Badosa

Presa internațională, elogii la adresa Simonei Halep după victoria cu Paula Badosa

Presa internațională de specialitate este la picioarele româncei Simona Halep, care a reușit o prestație de top în fața Paulei Badosa, 2 mondial WTA, în turneul Masters de la Madrid.

Halep a trecut clar de Badosa cu scorul de 6-3, 6-1, iar luni va evolua în optimi în fața lui Cori Gauff, SUA, 16 WTA.

Presa de sport de pe glob s-a grăbit să laude jocul româncei, primii la cuvânt fiind francezii de la L'Équipe: "Simona Halep nu și-a arătat clasamentul în jocul cu Paula Badosa și a etalat un prea bun nivel al tenisului său. Eleva antrenată mai nou de Patrick Mouratoglou a arătat și pe teren că intensitatea antrenamentelor sale este una deosebită. Nu i-a oferit nicio șansă lui Badosa, locul 2 mondial. În fața unui public chiar potrivnic, Halep s-a dus ușor către 6-3, 3-0, amintind de nivelul arătat pe zgura de la Roland Garros 2018", scriau jurnaliștii francezi de la reputatul cotidian.

ADVERTISING

Și cei de la site-ul oficial al forului WTA s-au grăbit să o laude pe Simona: "Simona Halep, de două ori campioană aici, a obținut pentru a 29-a oară în carieră o victorie la Mutua Madrid Open, învingând-o pe Paula Badosa, numărul doi mondial, în turul al doilea. Halep o va întâlni în continuare pe Coco Gauff în optimi de finală.

Simona Stelară: Cu cea mai recentă victorie din capitala Spaniei, Halep se califică în 16-imile de finală ale Mutua Madrid Open pentru a șaptea oară din cele 11 participări pe tabloul principal la acest eveniment. Halep a discutat despre creșterea agresivității sale sub comanda noului antrenor Patrick Mouratoglou și a arătat acest lucru împotriva lui Badosa. Halep, care ocupă în prezent locul 21 mondial și care nu este cap de serie la Madrid pentru prima dată din 2013, a avut 21 de lovituri câștigătoare față de 14 erori neforțate în timpul confruntării", se arată în cronica făcută de cei de la wtatennis.com.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, jurnaliștii spanioli de la Marca notau în titlul cronicii lor: "Badosa își ia adio de la Madrid și de la locul 2 mondial după prestația dezastruoasă cu Halep", asta pentru că în clasamentul LIVE iberica a coborât un loc, până pe 3, sub Barbora Krejcikova.

Halep, campioană la Madrid în 2016 şi 2017, precum şi finalistă în 2014 şi 2019, şi-a asigurat un cec de 90.745 de euro şi 120 de puncte WTA, după victoria mai sus amintită.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!