Presa externă, despre retragerea temporară a Cristinei Neagu din naționala României

Presa externă, despre retragerea temporară a Cristinei Neagu din naționala României

Presa din Suedia scrie despre decizia Cristinei Neagu de a se retrage temporar din echipa națională de handbal feminin a României.

Jurnaliștii de la Handbolls Kanalen s-au arătat surprinși de decizia Cristinei și consideră că România va trebui să sape adânc pentru a găsi o soluție pentru înlocuirea sportivei.

"Cristina Neagu a marcat două goluri și a jucat doar o repriză când România și-a asigurat prezența la Campionatul Mondial. Poate că gândurile marelui star erau deja în altă parte. Imediat după meci, presa a anunțat că Neagu se retrage din tricoul naționalei în viitorul apropiat. Evident că va fi un gol pentru România, iar când va reveni rămâne încă o întrebare deschisă.

ADVERTISING

Când sportiva era accidentată, România a mai încercat să joace fără Neagu. Perioada următoare va fi o dovadă clară asupra felului în care România vrea să-și restructureze jocul fără un pericol permanent, gata să înscrie mereu", a scris Handbolls Kanalen.

Cea mai bună handbalistă a României spune că are nevoie de o pauză deoarece se simte obosită.

„Vine o pauză pentru mine. Cel mai probabil, nu o să joc la naţională în 2021. Sper să am mai multă energie la anul, să fiu mai motivată. Am acumulat oboseală fizică, psihică, am avut parte de câteva accidentări în ultimul an şi cred că e un moment bun să mă odihnesc, apoi să revin cu dorinţe noi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De la anul voi continua să joc la naţională, vreau să merg la Jocurile Olimpice. Sunt calificări pentru Euro de la anul, e Campionatul Mondial. Nicio echipă nu trebuie să depindă de o jucătoare. Fetele vor învăţa să joace şi fară mine. Nu vorbim de o retragere definitivă, e ceva temporar. Am nevoie doar de o pauză, am nevoie să-mi încarc bateriile.

Dacă o să fiu sănatoasă şi dacă voi continua să joc pentru echipa de club, cu siguranţă mă voi întoarce şi la naţională. Dacă ne calificam la Tokyo, era posibil să vorbim despre o retragere definitivă de la naţională. Îmi doresc o altfel de ieşire din handbal. La Paris, în 2024, deja o să am 36 de ani. Dar, mai e mult până acolo, îmi doresc să fiu sănătoasă”, a spus Cristina Neagu, potrivit Telekom Sport.

ADVERTISING

Naţionala de handbal feminin a României, cu Cristina Neagu în componență, s-a calificat miercuri la Campionatul Mondial din Spania, programat la sfârșitul acestui an.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇