Presa din Franța ridică un semn de întrebare în cazul de dopaj al Simonei Halep: "Ar trebui?"

Presa din Franța ridică un semn de întrebare în cazul de dopaj al Simonei Halep: "Ar trebui?"

Presa din Franța a scris încă o dată despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep, sportivă care a primit o suspendare de patru ani din partea ITIA și Sports Resolutions după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat!

După interviul acordat de Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de toxicologie la spitalul universitar Garches, francezii vin cu un semn de întrebare.

"Ar trebui să o condamnăm deja pe Simona? (…) Cu trei zile înaintea testului pozitiv, Halep a fost testată negativ pentru dopaj. Simona poate fi suspendată până în 2026, ceea ce ar însemna sfârșitul carierei, însă mulți cred în nevinovăția sa", notează cei de la Le10Sport.

ADVERTISING

Jean-Claude Alvarez a vorbit, în urmă cu câteva zile, despre suspendarea Simonei Halep: "Am crezut că visăm. Suntem pe cale să condamnăm o femeie nevinovată. (…) Având în vedere concentrația substanței interzise găsite în părul său, e imposibil ca Simona să fi luat această substanță în mod conștient", a spus acesta.

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj cu roxadustat de către ITIA, la capătul a aproximativ un an de așteptare, după un test doping picat la US Open 2022.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!