Presa din Elveția trage un semnal de alarmă înaintea partidei cu România: "Ar fi o rușine!"

Presa din Elveția trage un semnal de alarmă înaintea partidei cu România: "Ar fi o rușine!"

România ar putea juca un meci decisiv cu Elveția în ultima partidă din preliminariile pentru EURO 2024, marți seara pe Arena Națională, în condițiile în care nu va reuși să scoată un punct în Ungaria, sâmbătă seara cu Israelul.

Ba mai mult, și Elveția va avea ca miză calificarea marți pe Arena, dacă nu va reuși să învingă tot sâmbătă pe teren propriu naționala din Kosovo, și ea o echipă care încă mai speră matematic la calificare. Kosovarii trebuie să câștige însă și cu Elveția și cu Belarus, plus să mai spere la alte rezultate indirecte care să îi ajute, pentru a prinde in extremis locul 2.

ADVERTISING

În aceste condiții, presa helvetă scrie că o calificare de pe locul 2 ar fi una rușinoasă pentru trupa lui Murat Yakin, având în vedere adversarele modeste din grupă: "Chiar dacă și locul secund duce la Campionatul European, orice alt deznodământ în afară de câștigarea grupei de calificare ar fi o rușine pentru naționala Elveției.

După ce a fost repartizată în grupa I ne-am fi așteptat la numeroase puncte, însă am înregistrat patru victorii și patru remize, astfel că prima urnă valorică la tragerea la sorți pentru EURO 2024 nu mai este accesibilă, chiar dacă vom câștiga grupa. Motivul? Cel puțin alte cinci echipe vor termina cu mai multe puncte preliminariile", scrie ziarul elvețian Blick.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Elveția și România au 16 puncte, ocupând primele 2 locuri din grupă. Israelul este în spatele nostru, cu 12 lungimi. România și Elveția se înfruntă pe Arena Națională, marți, de la ora 21:45.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!