Presa din Elveția, despre CFR Cluj și cea mai nebună poveste din istoria fotbalului românesc

Presa din Elveția, despre CFR Cluj și cea mai nebună poveste din istoria fotbalului românesc

CFR Cluj o va înfrunta pe Young Boys Berna în Grupa A din Europa League, iar presa din Elveția prezintă echipă din Gruia, a cărei poveste o numește „cea mai nebună din istoria fotbalului românesc”.

Jurnaliștii elvețieni amintesc de perioada în care clujenii se chinuiau în Liga a 3-a, încercând să strângă bani pentru un autocar.

"Acum câțiva ani nu erau bani pentru un autocar, acum visează la milioanele de la UEFA. Young Boys va juca împotriva lui CFR Cluj, un club care a scris cea mai nebună poveste din istoria fotbalului românesc", notează publicația elvețiană Der Bund.

ADVERTISING

"Gruparea clujeană a scris una dintre cele mai uimitoare povești din istoria fotbalului românesc. În 2001, CFR Cluj juca în Liga a 3-a și înaintea meciurilor jucătorii mâncau la restaurante pe autostradă și nu existau bani pentru un autocar al echipei. În prezent, însă, echipa a câștigat tot ce se putea în România și s-a făcut cunoscută chiar și în Europa", continuă publicația în cauză.

Elvețienii trec în revistă succesele înregistrate de clujeni în ultimii ani, precum și perioada financiară dificilă prin care a trecut clubul în ultima perioadă cu Arpad Paszkany la cârmă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Meciul dintre CFR Cluj și Young Boys Berna este programat joi seara, de la ora 22:00.

În prima etapă din Grupa A, campioana României s-a impus pe terenul lui ȚSKA Sofia, în timp ce elvețienii au fost învinși acasă de AS Roma.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇