Presa din Argentina scrie că un român e viitorul star al tenisului mondial: "Este noua bijuterie"

Presa din Argentina scrie că un român e viitorul star al tenisului mondial: "Este noua bijuterie"

Jurnaliștii din Argentina scriu despre unul dintre cei mai talentați tenismeni din România, căruia specialiștii îi prevăd un viitor strălucitor.

Este vorba despre Alex Coman, un tânăr în vârstă de 15 ani, cu rezultate foarte bune în competițiile interne și internaționale.

"Alex Coman este noua bijuterie a tenisului mondial", notează jurnaliștii de la Canal Tenis despre sportivul craiovean.

Aceștia amintesc că Alex Coman are un stil agresiv de joc, cu o lovitură de dreapta "înfricoșătoare".

Contactat de SpotMedia.ro, Alex Coman s-a declarat onorat de comentariul făcut de jurnaliștii argentinieni, dar spune că vrea să rămână cu picioarele pe pământ și să muncească în continuare pentru a avea o carieră frumoasă.

ADVERTISING

"Astfel de aprecieri mă onorează, însă încerc să rămân cu piciorele pe pământ, să îmi văd de jocul meu și viitorul ne va spune cine are dreptate. Sincer, nu știu cum am ajuns subiect de presă în Argentina, dar pot să bănuiesc… Anul trecut am jucat de două ori cu cel mai bun jucător sud-american, un argentinian, Nicolas Eli, atât la Les Petit As în Franța, cât și la Orange Bowl în Florida, câștigând de fiecare dată. Probabil de aceea a apărut acest articol, Eli fiind foarte mediatizat în toată America de Sud, fiind văzut în Argentina drept următorul Juan Martin Delpotro…

Revenind… Nu știu dacă voi fi un star, și nici nu mă cred astfel, însă cu certitudine îmi doresc să continui pe acest drum, sperând că voi reuși. Asemenea calificative precum 'viitor star', 'mare speranță' etc reprezintă o presiune suplimentară care mă face să muncesc mai mult și să mă autodepășesc. M-am obișnuit deja ca în meciurile pe care le joc, adversarii mei să dea maxim și să se autodepășească, jucând uneori 'meciul vieții lor', fapt care mă motivează suplimentar. Îmi place să joc sub presiune și consider că în meciurile grele, în meciurile importante, în care jucătorii au valori apropiate, diferența o face partea mentală, cel care rezistă cel mai bine tuturor acestor emoții", a declarat Alex Coman pentru SpotMedia.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ion Țiriac a dorit să-l cunoască personal

Talentul lui Alex Coman a fost sesizat și de Ion Țiriac, care a dorit să îl cunoască anul trecut și să îl urmărească la o ședință de pregătire.

Omul de afaceri a rămas impresionat de calitățile sesizate la Alex, spunând că "are un forehand nu de 10, ci de nota 12", un compliment pe care Țiriac foarte rar îl face.

Și Alex își aduce aminte cu plăcere de întâlnirea avută cu Țiriac, considerând că a avut mult de câștigat din ea.

"Dânsul a vrut să mă cunoască și am fost extrem de onorat de faptul că pentru câteva ore și-a făcut timp să îmi împărtășească din experiența sa imensă. Nu în fiecare zi poți să stai de vorbă sau să fii în teren cu o legendă vie a tenisului mondial. Eu zic că întâlnirea a fost una de bun augur atunci, deoarece după câteva luni am reușit să câștig turneul de la IMG Academy - Eddie Herr International Championships, să joc semifinala la Orange Bowl, în Florida, iar apoi imediat să revin în țară și la 2 săptămâni să câștig titlul național la categoria U16. Sfaturile domnului Țiriac pot să vă spun că m-au ajutat mult, în special în finala de la Eddie Herr, când scorul a fost unul foarte strâns și doar câteva detalii au făcut diferența", a afirmat Alex Coman pentru SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Alex Coman, abonat la trofee

Până la 15 ani, Alex Coman a câștigat peste 100 de trofee. În 2019, el a terminat pe primul loc în clasamentul european U-14, petrecând 36 de săptămâni în fruntea ierarhiei.

Printre turneele câștigate de Alex Coman se află prestigioasa competiție Eddie Herr, dar și Daimon Cup, Hai Cup, Hungarian Open, Junior Koper Open, Sport Palace Cup, ETC Cup, Chișinău Open, Dr Oetker Junior Trophy și Mamaia Idu Junior Championship. La unele turnee, Alex Coman a evoluat inclusiv la categorii superioare de vârstă.

Pe plan intern, Alex Coman a fost de 12 ori campionat național, la categoriile U10, U12, U14, U16 și U18. De asemenea, a fost desemnat cel mai bun junior al anului în 2018 și 2019.

Cu câteva zile înainte să împlinească 15 ani, Alex Coman a fost convocat, în această primăvară, și la echipa de Cupa Davis a României. Este cel mai tânăr sportiv convocat în istoria echipei noastre, însă nu a mai apucat să debuteze, având în vedere că duelul cu China a fost anulat.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!