Presa din Argentina exultă după cucerirea Cupei Mondiale: "Messi a jucat finala vieții lui cu Franța"

Presa din Argentina exultă după cucerirea Cupei Mondiale: "Messi a jucat finala vieții lui cu Franța"

Argentina e din nou campioană mondială iar presa de la Buenos Aires și nu numai, este, cum era de așteptat la picioarele lui Lionel Messi.

Gruparea pumelor a trecut de Franța după 3-3 și 4-2, după 120 de minute de joc regulamentar și apoi execuția loviturilor de departajare.

Jurnaliștii din Tara Tangoului scriu că decarul naționalei a jucat finala vieții și exultă după rezultatul obținut: "Lionel Messi a jucat finala vieții lui cu Franța. Ghetele lui de culoarea soarelui și pumnul strâns ridicat după fiecare victorie sunt cele cu care Messi a împlinit visul a peste 46 de milioane de fani, a căror inimi au bătut pentru Argentina din toate colțurile lumii. Puțini sunt cei care vor reuși să doarmă în noaptea de duminică, la doar câteva ore după finala Cupei Mondiale din Qatar. Emoțiile au cuprins șira spinării fiecărui jucător, dar nimic nu l-a putut clinti pe căpitanul Argentinei", au scris jurnaliștii sud-americani de la TyCSports.com.

ADVERTISING

Iar cei de la Ole au fost și mai poeți: "Argentina învinge Franța la penaltiuri și Cupa merge la Messi, cel mai bun. Îmbrățișați-vă, strigați, plângeți. Suntem campioni mondiali în cea mai interesantă finală din istorie. În finala pe care nimeni nu și-o poate imagina. Suntem campioni mondiali în ciuda lui Mbappé. Suntem campionii lumii și va fi timp să analizăm dacă a trebuit să suferim atât de mult. Ce mai contează acum, cui îi pasă! Este imensul Dibu Martínez, este cântecul tuturor cu toți, îmbrățișările între milioane de argentinieni. Din Qatar la La Quiaca. De la nord la sud și de la est la vest de pe planetă. Pentru că dacă toată lumea a vrut ca Messi să câștige, a câștigat. Dacă toată lumea a visat că această finală este șansa de a ieși din 36 de ani de așteptare, el a ieșit. Suntem campioni mondiali pentru că am jucat mai bine în finală. Chiar cu riscul de a o pierde".

Pe lângă Cupa Mondială, de la Argentina au primit și trei jucători trofee individuale din partea FIFA, e vorba de Messi, Balonul de Aur al turneului, Martinez, cel mai bun portar și Fernandez, cel mai bun tânăr jucător.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!