Presa britanică analizează reacția superbă a lui Ash Barty la adresa Simonei Halep, în plin scandal de dopaj

Presa britanică analizează reacția superbă a lui Ash Barty la adresa Simonei Halep, în plin scandal de dopaj

Fosta mare tenismenă și lideră mondială, multipla campioană de Grand Slam, australianca Ash Barty, 27 de ani, i-a luat apărarea foarte frumos Simonei Halep în plin scandal de dopaj, tenismena noastră fiind și acum suspendată de forurile mondiale pe termen nelimitat.

Audierea în acest proces va avea loc, după spusele româncei chiar, pe 28 mai, iar jurnaliștii din Marea Britanie, țara unde se va și judeca acest caz complex al Simonei au analizat pe larg reacția australiencei Ashleigh Barty.

După ce aceasta a făcut o declarație de mare susținere pentru fosta ei rivală din circuit, britanicii de la „Daily Express” au tratat subiectul pe larg: „Ash Barty a abordat subiectul interdicției pentru dopaj impuse Simonei Halep, după ce dubla câștigătoare de Grand Slam a fost suspendată provizoriu în octombrie, în urma unui test anti-doping pozitiv. Românca a rupt tăcerea recent și a susținut că Agenția de Integritate continuă să-i amâne cazul.

Simona Halep breaks the silence, 6 months after she tested positive

Barty a dezvăluit că vorbit cu fosta rivală, împărtășindu-și dorința ca varianta lui Halep să fie auzită. Tânăra de 31 de ani a continuat să susțină că nu a ingerat cu bună știință nicio substanță interzisă și crede că a găsit sursa contaminării – lucru pe care așteaptă să îl demonstreze la audiere. Și acum are sprijinul uneia dintre vechile rivale, deoarece Barty și-a împărtășit dorința de a o revedea pe Halep pe terenul de tenis”.

ADVERTISING

Se așteaptă ca măcar acum la finele lunii mai Simona Halep să primească o primă decizie, pe care românca o poate ataca la un for superior, de exemplu TAS, Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!