Presa americană îl critică pe Mouratoglou, după ultimele declarații despre cazul Simonei Halep: „Un pas mare, care trebuia făcut de mult timp”

Presa americană îl critică pe Mouratoglou, după ultimele declarații despre cazul Simonei Halep: „Un pas mare, care trebuia făcut de mult timp”

Patrick Mouratoglou, antrenorul francez al Simonei Halep, și-a asumat vineri seara tardiv responsabilitatea pentru cazul de dopaj al sportivei noastre, care a fost deja suspendată în primă instanță cu 4 ani și care așteaptă acum un rezultat pozitiv al apelului de la TAS.

Un cunoscut jurnalist american, pe numele său Ben Rothenberg, specialist în lumea tenisului, spune că luarea de poziții a lui Mouratoglou este una tardivă, că este un pas care trebuia făcut de mai mult timp și că românca va avea o sarcină dificilă în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

ADVERTISING

„Asumarea vinei pentru testul anti-doping pozitiv al Simonei Halep este un pas mare, care trebuia făcut de mult timp de Mouratoglou.

Halep încă are un apel la TAS de stabilit, deoarece cantitatea de Roxadustat pentru care a testat pozitivă a fost mult mai mare decât contaminarea găsită în supliment”, a scris pe Twitter Ben Rothenberg, jurnalist Tennis Majors.

„Sunt încrezător în ce privește viitorul Simonei și apelul ei la TAS, pentru că este un tribunal independent. Am reușit să stabilim de unde a survenit contaminarea. I-am propus să ia colagen și i-am adus colagen de la această companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat”, a spus antrenorul româncei, într-un videoclip publicat pe Instagram.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jurnalistul american mai atrăgea atenția că, așa cum reiese din raportul de 126 de pagini redactat de ITIA, Simona Halep s-ar fi dopat cu Roxadustat și din alte surse, nu doar prin contaminarea cu acel supliment Keto Mct, procurat de la o firmă obscură din Canada.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!